«Η συγκρουσιακή ομιλία του Κασσελάκη δικαίωσε πλήρως την επιλογή μου. Θα υπάρξουν νέες διασπάσεις; Πιθανόν να υπάρξουν αν συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα από την ηγεσία » δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, που αποχώρησε την Παρασκευή από το κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε με πρόεδρο τον Κασσελάκη έκλεισε τον κύκλο του και δεν έχει θέση ένας αριστερός που έζησε 15 χρονια με πολυφωνία» πρόσθεσε, μιλώντας στο Open.

«Ήταν προσβλητική για κάθε άνθρωπο που έχει υπηρετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Σταθάκης για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην πρώτη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής προσθέτοντας ότι «η εμφάνιση Κασσελάκη εδράζεται σε μια επίθεση που δέχεται η αριστερά εντός ΣΥΡΙΖΑ πριν την εκλογή Κασσελάκη από την ηγετική ομάδα που τον στηρίζει. Θυμίζω τη ρητορική για υπονομευτές του Τσίπρα»

Κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ «το πρόβλημα του κόμματος αρχίζει το 2019 όταν υπήρχαν δύο φωνές: η μια προσπαθούσε να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση και η δεύτερη έκανε λαϊκίστικο θόρυβο με κύριους εκφραστές Πολάκη-Παππα που προωθούσαν ένα μοντέλο αντιμητστοταικού λαϊκισμού».