Η παραπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πρόσφατο «καμπανάκι» του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς και το σύνολο των στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών που προκάλεσε «τσουνάμι» πολιτικών αντιδράσεων.

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι τόσο σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση, όσο και ευρύτερα το τραγικό αυτό δυστύχημα απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας, προαναγγέλλοντας το «ναι» της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα που θα ξεκινά τη διερεύνηση από το 1997 μέχρι σήμερα.

Η φράση του κ. Γεωργιάδη που προκάλεσε τη θύελλα αντιδράσεων μιλώντας στον Real Fm ήταν: «Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έφτασαν μέχρι το σημείο να ζητήσουν την αποπομπή του υπουργού Εργασίας από την κυβέρνηση με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και να επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό αναφέροντας: «Η δήλωση Γεωργιάδη δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα. Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει αμέσως τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κυβέρνησή του. Διαφορετικά, προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η τηλεοπτική μου εμπειρία θα έπρεπε να με προστατέψει από δηλώσεις που μπορούν να διαστρεβλωθούν. Ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη ούτε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να το πει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητώντας τον λόγο στη Βουλή προκειμένου για δεύτερη φορά μέσα σε μια ημέρα να δώσει εξηγήσεις.

«Αυτό που είπα», πρόσθεσε, «είναι ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πολιτικούς καυγάδες και για εμπόριο πόνου. Τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, οι πρωτοβουλίες για να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις».

Γιατί είπαν «ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ

Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν στο Newsbeast ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «σανίδα σωτηρίας» απέναντι στο φάουλ Γεωργιάδη το «ναι» που είπε η ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Εμείς, ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες που υπάρχουν διαχρονικά για τις παθογένειες του κράτους, τόνιζαν και θύμιζαν ότι όταν συζητήθηκε το θέμα σε επιτροπή της Βουλής το κυβερνών κόμμα είχε ζητήσει να γυρίσει ο χρόνος πίσω ώστε να ερευνηθούν τα πάντα.

Σημείωναν επίσης ότι αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο πρωθυπουργός όχι μόνο προχώρησε σε εξαγγελίες αλλά και από την πρώτη στιγμή ανέλαβε και μερίδιο διαχρονικών ευθυνών, ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων.