Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε εκ νέου για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και από το βήμα της Βουλής ζήτησε «συγγνώμη» από τους συγγενείς των θυμάτων, αναφέροντας πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του.

«Αναγκάζομαι να έρθω στη Βουλή και να κάνω αυτή την παρέμβαση, μετά την τοποθέτηση του κ. Κατρίνη και τη μεσολαβήσασα παρέμβαση του κ. Κασσελάκη. Αμφότεροι ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις δήθεν χθεσινές μου, “αποτρόπαιες” δηλώσεις, ότι “ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη”. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει, και να έχω αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή, τη διαστρέβλωση που, για μικροκομματικούς λόγους, θα έκαναν μετά βεβαιότητος, την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων, για τους οποίους υποτίθεται σήμερα κόπτονται», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, τόνισε πως «προφανώς, εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται, για τα Τέμπη. Ούτε θα μπορούσα να το έχω πει. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο».

Επίσης, ο υπουργός είπε ότι «εάν είχα πει αυτό το οποίο εσείς λέτε, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου από ντροπή. Δεν είπα ποτέ αυτό που εσείς λέτε. Παρά ταύτα ζητώ πραγματικά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, διότι αυτή μου η αναφορά, έδωσε την ευκαιρία σε εσάς να κάνετε αυτή τη φασαρία, και να τους προκαλέσετε, άθελά μου κι εγώ μαζί, περισσότερο πόνο, ενώ οι άνθρωποι έχουν περάσει ήδη πολύ πόνο, για να τους προκαλούμε και περισσότερο. Ασφαλώς, και εγώ και η κυβέρνηση και όλοι μας, δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα και για να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα και για να έρθουν όλα στο φως. Και αναμένουμε το πόρισμα της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε και μια δήλωση. Ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ή θα καταθέσει το ΚΚΕ. Γιατί; Γιατί το να ψάξουμε τι πηγαίνει στραβά στο σύστημα, αυτό είναι σωστό, αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αυτό είναι διερεύνηση της ουσίας. Απλώς δικαιώσατε τη χθεσινή μου δήλωση γιατί σπεύσατε να κάνετε μικροκομματική αντιπαράθεση».