Νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως είναι «αφελές, ρηχό και δεν θα έχει τύχη» το διακηρυσσόμενο «εμείς θέλουμε την εξουσία και οι αριστεροί να πάνε στο σπίτι τους».

«Έχει (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) ένα αοριστο όραμα, ένα πράγμα νεφελώδες, δεν μπορώ να τον κρίνω πολιτικά γιατί δεν έχει πολιτικό παρελθόν. Το παρελθόν του ήταν στο πολιτικό εκκολαπτήριο του κ. Δαματάρη στον Εθνικό Κήρυκα, ανθρώπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεξιότατο και συντηρητικό», είπε ο κ. Ξυδάκης.

Σχετικά με τις διαγραφές ανέφερε πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βιάστηκε υπερβολικά χωρίς να ζυγίσει τις αρκετές κινήσεις μετά, τι θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή. Αν ωθούμενος ή παρωθούμενος ή με συμβουλές από το περιβάλλον που φαίνεται πάει σε πλήρη ρήξη γιατί πιστεύει ότι θα βγει πιο δυνατός, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα βγει πιο δυνατός».

Από τα πυρά του Νίκου Ξυδάκη δεν ξέφυγε και το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Κάνοντας λόγο για «ασύλληπτη στελεχοπενία στον ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν υπάρχει αυτή την ώρα οικονομικό επιτελείο. Δεν μπορεί να αναλύσει σε βάθος τον προϋπολογισμό ο Παππάς», είπε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Κασσελάκης θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να πάρει ένα παιδί 27-28 ετών και να το χρήσει υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής. Με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του δεν νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης να έχει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη είπε πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα τη συνέχεια και την πρόοδο να πάει σε ένα επίπεδο». «Αν ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ φυλορροεί και φθήνει είναι μερικοί άνθρωποι που δεν θα θέλουν να το υποστούν αυτό», υπογράμμισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν έγινε κάτι ήταν γιατί ήταν και αριστερά, γιατί έδινε μια ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα το 2015 και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνοια κάνοντας υπαρξιακή προδοσία του εαυτού του και στάθηκε υπεύθυνος απέναντι στην ιστορία», δήλωσε στο Action24 και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει συνεκτικός και δυνατός ο ΣΥΡΙΖΑ και από την παρουσία του Κασσελάκη που ενώ είναι άνθρωπος που φαίνεται ικανός και ευφυής, δεν έχει το βάρος τη γνώση και την εμπειρία για να πάρει το ρευστό αυτό πράγμα στην συγκυρία και να το πάει μπροστά».