Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε δηλώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε συγκεκριμένα πρόσωπα, που θεώρησε κατάλληλα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «ό,τι αποφασίσουν οι πολίτες προφανώς είναι απολύτως σεβαστό και θα το ακολουθήσουμε πιστά, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται στις δημοκρατίες, και να σέβεσαι το εκλογικό αποτέλεσμα και να το υπηρετείς και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, εμείς είπαμε ότι, θεωρούμε ότι αυτές οι επιλογές που προκρίναμε ήταν καλύτερες για να είναι σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης αρωγοί στο μεταρρυθμιστικό μας έργο».

Επίσης, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δώσει διαπιστευτήρια πλήρους θεσμικότητας και συνεργασίας, τέσσερα χρόνια, με όλους τους αυτοδιοικητικούς. Και συνεργασία σε δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι οι πολύ μεγάλες φυσικές καταστροφές, πρωτοφανείς για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φέρνει κομματικές ταυτότητες όταν κατεβαίνει στην Θεσσαλία ή στον Έβρο και συνεργάζεται με όλους, όπως έχει καθήκον και το κάνει στην πράξη. Γιατί δεν είναι μόνο οι εκλογές η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκλογές είναι η κατάληξη μιας θητείας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έλαβε, όσα χρήματα δεν είχε λάβει συσσωρευτικά όλα τα προηγούμενα».

Σχετικά με τις δηλώσεις που μπορεί να «μπέρδεψαν το θέμα», ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι «Καμία αποζημίωση, κανένα έργο, καμία χρηματοδότηση σε κανένα δήμο και σε καμία περιφέρεια δεν εξαρτάται από την κομματική προέλευση του υποψήφιου και στην συνέχεια περιφερειάρχη ή του δημάρχου, οποιουδήποτε δήμου, οποιασδήποτε περιφέρειας. Και έχουμε κυβερνήσει τέσσερα χρόνια, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αυτή».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «το σύνολο των κομμάτων και των πολιτικών δυνάμεων στις περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους και κάποια κόμματα σε κάποιους άλλους δήμους επέλεξαν ένα πρόσωπο να στηρίξουν για τις εκλογές αυτές. Προσέξτε, αν ήταν πλήρης και μόνο με την στενή έννοια του όρου κομματικοποίηση, δεν θα στηρίζαμε τον κ. Αρναουτάκη στην Κρήτη. Οι επιλογές αυτές ήταν με βάση τα πρόσωπα που κρίναμε, με πρώτον τον πρωθυπουργό, ότι είναι τα καταλληλότερα για να είναι αρωγοί στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φέρνω ως παράδειγμα τον κ. Αρναουτάκη. Ο κ. Αρναουτάκης δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και εξελέγη το 2019, ενώ είχαμε άλλη επιλογή στην Κρήτη. Εν τούτοις, επειδή ήταν ένας άξιος περιφερειάρχης, ο οποίος απορρόφησε τα χρήματα πολύ γρήγορα, προχώρησε μεγάλα έργα από τα πολλά χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από όλα τα προγράμματα που δόθηκαν και στους δήμους και στις περιφέρειες εν προκειμένω, στηρίχθηκε και από την ΝΔ και εξελέγη. Δεν υπήρχαν λοιπόν κομματικά κριτήρια».