Η άτυπη οδηγία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, να μην συμμετέχουν στη σημερινή εκλογική βραδιά του ΣΚΑΪ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ως διαμαρτυρία για τα ομοφοβικά σχόλια στα οποία προέβησαν οι δημοσιογράφοι του ομίλου Γιώργος Αυτιάς και Βασίλης Χιώτης προς το πρόσωπο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, έχει προκαλέσει νέα δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί υπάρχουν στελέχη, που ναι μεν επικρίνουν εντονότατα οποιονδήποτε υπαινιγμό ή αρνητικό σχόλιο που αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό του κ. Κασσελάκη, αλλά διαφωνούν κάθετα με τον συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, η αποχή από τα τηλεοπτικά τραπέζια μόνο κακό κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς δεν θα υπάρχει αντίλογος, ιδίως μια εκλογική ημέρα όπως η σημερινή.

Μάλιστα αναφέρονται και στο προηγούμενο εμπάργκο που είχε επιβληθεί στον Σκάι μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 και κράτησε περίπου έναν χρόνο, με αποτέλεσμα το κόμμα να χάσει επικοινωνιακά. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο εμπάργκο ήρθη από τον ίδιο τον τότε πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετέβη στον σταθμό λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 και παραχώρησε συνέντευξη στην Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

Μάλιστα την κίνησή του τότε ο κ. Τσίπρας την είχε δικαιολογήσει με ανάρτησή του στο Facebook ως εξής: «Προχθές (σ.σ. 28 Ιουνίου 2019), στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί». Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο.

Αποφάσισα λοιπόν να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».