Για τις επαφές που θα έχει η ελληνική ηγεσία τόσο σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών όσο και σε επίπεδο πρωθυπουργού με την αλβανική πλευρά και αν έχουν αμβλυνθεί οι γωνίες ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δεν είναι ο ρόλος μου να κάνω προβλέψεις. Η θέση του έλληνα πρωθυπουργού είναι αδιαπραγμάτευτη για τον Φρέντι Μπελέρη και υπηρετεί τους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Έχουμε έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο που δεν έχει ορκιστεί. Σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση. Ελπίζω να γίνει το επόμενο διάστημα σαφές από την αλβανική δικαιοσύνη γιατί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για τον Φρέντι Μπελέρη και τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το αν ανησυχεί η κυβέρνηση για την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας.

Όπως είπε η νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση για τις εθνικές εκλογές εφαρμόστηκε από τον Άρειο Πάγο όταν εκλήθη ο Άρειος Πάγος να κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές.

Και πρόσθεσε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει δήμους και περιφέρειες και περιπτώσεις όπως αυτή να τίθενται αυτοδικαίως σε αργία. Ως προς την λειτουργία των ΟΤΑ δεν έχουμε τέτοια ανησυχία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες θα κάνουν τις επιλογές εκείνες που θα ρίξουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά όσους πρεσβεύουν αυτές τις ιδέες. Οι ιδέες αυτές που είναι αποκρουστικές αντιμετωπίζονται στην κάλπη και την κοινωνία μετά την επιλογή των πολιτών. Οι παράνομες πράξεις αντιμετωπίζονται από την δικαιοσύνη.