«Η βάση μάς έδειξε το δρόμο για ενότητα. Όλος αυτός ο κόσμος που στήριξε τη διαδικασία θέλει να συνεχίσουμε ενωμένοι και να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ερώτηση για τη στάση της Έφης Αχτσιόγλου εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα τιμήσει τους ψηφοφόρους της, «το είπε και η ίδια ότι προχωράμε μαζί στην επόμενη μέρα» όπως είπε.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «τόσο η βάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα στελέχη, που πρέπει και αυτά να εμπλουτιστούν από την κοινωνία, θα προχωρήσουν στο άλμα».

«Κάποια λίγα στελέχη θεωρούν ότι μπορεί να μη τους χωράει αυτό το εγχείρημα και να μην μπορούν να συνεχίσουν. Θεωρούν ότι δεν τους αφορά η διαδικασία αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς. Αν θεωρούν ότι δεν τους αφορά, θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν. Δεν θα είναι πολλοί αριθμητικά. Όποιος θέλει, συνεχίζει στο δρόμο που επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς ειδικά για τις δηλώσεις Φίλη είπε: «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές του κόμματος, τότε ο ίδιος το λέει ξεκάθαρα ότι εγώ πλέον δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα».

Σε ερώτηση αν ο κ. Φίλης θέτει εαυτόν εκτός κόμματος ο κ. Παππάς είπε: «Έτσι το καταλαβαίνω εγώ, πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο νέος αρχηγός θα προχωρήσει συντεταγμένα, θα ορίσει τα όργανα του κόμματος, θα συνεδριάσει η ΚΟ, «προχωράμε και στο συνέδριο με ψυχραιμία και διάθεση για ενότητα. Δεν μας περισσεύει κανείς, θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και ξαναλέω, αν κάποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, αυτό θα είναι επιλογή δική του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε αυτό που έχει ανάγκη ο προοδευτικός κόσμος, δεν υπήρχε φυσική ηγεσία και μιλάει με όρους 2023. Δεν υπήρχε φυσική ηγεσία που να δώσει όραμα στον κόσμο με όρους του 2023.

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέφερε ότι διατρέχοντας τη χώρα, όντας καθημερινά κοντά στα προβλήματα του κόσμου και προτείνοντας λύσεις, μπορεί να την απειλήσει.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι ο μόνος που κατέθεσε μια πλατφόρμα ιδεών για διαβούλευση με τον κόσμο και η διαβούλευση συνεχίζεται. Θέλει αδιαμεσολάβητη διαβούλευση» είπε απαντώντας στην κριτική ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει παρουσιάσει ιδέες.