Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Attica TV και την εκπομπή «Γεγονότα 2.0» παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ένα από τα ερωτήματα στα οποία απάντησε είχαν να κάνουν με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε πώς κανένας φασισμός δεν χωράει στην Αθήνα και πόσο μάλλον στη χώρα μας καθώς επίσης εξέφρασε την επιθυμία να είναι μια γροθιά με τους αντιπάλους του στις εκλογές του Δήμου προκειμένου ο φασισμός να μην περάσει ξανά, όπως συνέβη το 2014.

«Η ρητορική του μίσους και η προπαγάνδα των ναζί δεν χωράει στην Αθήνα. Απαγορεύεται να έχουν περίπτερα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα μέτωπο, να είμαστε μπετόν, μια γροθιά. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο», τόνισε και συνέχισε λέγοντας για τον Ηλία Κασιδιάρη: «Με το που καταδικάστηκε, την ίδια ώρα, στέλνω επιστολή στην διοίκηση και εκπίπτει από το δημοτικό συμβούλιο. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα».

«Σε αυτό το θέμα αντιδρώ με μεγαλύτερη ένταση γιατί μερικές φορές αισθάνομαι ότι κάνουμε διαφήμιση με έναν τρόπο στους νεοναζί μιλώντας για αυτούς», πρόσθεσε ακολούθως και επεκτάθηκε αναφερόμενος και στο κόμμα των Σπαρτιατών. «Η πραγματικότητα ποια είναι; Το κόμμα που στηρίζει τους νεοναζί πήρε το μισό εκλογικό ποσοστό από το 2019 όπου τότε είχαν πάρει το μισό από το 2014».

«Η Αθήνα του 2023 δεν είναι η Αθήνα του 2014. Αν θεωρεί οποιοσδήποτε φασίστας ότι θα κατέβει στις γειτονιές θα βρει κόκκινα χαλιά, πλανάται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η παρουσία της τροχαίας και οι βυθιζόμενοι κάδοι

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως η διπλή ανάπλαση δεν οφείλεται μονάχα στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ενώ όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων στην πρωτεύουσα τόνισε πως ο Δήμος θέλει να πάρει υπό την ευθύνη του όλα τα φρεάτια της πόλης.

Επίσης, αποκάλυψε πως θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της αύξησης της παρουσίας της Τροχαίας στους δρόμους της Αθήνας τόσο για να εγγυάται την τήρηση των ωραρίων φορτοεκφόρτωσης, αλλά και άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την τήρηση της οδικής ασφάλειας. Επιπλέον, υποστήριξε πως στόχος είναι η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων σκουπιδιών σε όλη την Αθήνα,

Όσο για τα έργα στην Πανεπιστημίου ανέφερε πως προχωρούν και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ενώ υπερασπίστηκε πως τα προβλήματα της κυκλοφοριακής κίνησης που προκαλούνται στην Αθήνα και στην Αττική γενικότερα δεν προκαλούνται από την Πανεπιστημίου.