Το είπε και το έκανε… Τους πέρασε όλους σαν σίφουνας ή ως «αστραπή», όπως συνηθίζουν να τον χαρακτηρίζουν όλοι, και έκανε τους πάντες να τον… θαυμάσουν για ακόμη ένα βράδυ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ, ο άνθρωπος-θρύλος, που μπορεί χθες να μην έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ (κι αυτό του το συγχωρούμε για το θέαμα που μας προσέφερε) είναι ο απόλυτος σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ή ένας από τους τρεις για τους οποίους όλοι μιλούν.

Το είχε πει άλλωστε, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον τελικό των 100 μέτρων ότι δηλαδή «ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ το όνομά μου. Ήρθα για να αποδείξω ποιος είμαι και να γίνω θρύλος» και χθες το βράδυ, περίπου στις 23:00, το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Μάλιστα, προς το τέλος της κούρσας, κοίταξε προς τα αριστερά τον συναθλητή του, συμπατριώτη αλλά και πολύ καλό του φίλο, Γιόαν Μπλέικ, και με μία του κίνηση – στιγμιαία θα μπορούσε να πει κανείς- «είπε στους επικριτές του να σωπάσουν».

Αύριο το βράδυ, θα είναι το τελευταίο για τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο που αυτή τη φορά, το… αστροπελέκι δεν θα τρέξει μόνο του. Θα περιμένει τη σκυτάλη για να τερματίσει πρώτος στα 4Χ100. Και θέλει να είναι ο νικητής για μία ακόμη φορά…