Είναι ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής. Φωνάζει πάντα «παρών» στα δύσκολα, το έκανε ακόμα μία φορά κόντρα στη Ρωσία και θα το ξαναέκανε κόντρα στους Γερμανούς εάν δεν του στερούσε αυτή τη δυνατότητα ο Σουηδός διαιτητής Γιόνας Έρικσον.

Και όπως θα καταλάβετε από το περιεχόμενο της συνέντευξης με τον Γιώργο Καραγκούνη αφενός είναι περιχαρής για το σπουδαίο γκολ που πέτυχε με τους Ρώσους και αφετέρου είναι «σκασμένος» για την απόφαση του ρέφερι.

Ο αρχηγός της Εθνικής με τις 120 συμμετοχές στην Ανδρών μιλάει στο www.sport-fm.gr για τις έντονες στιγμές που έζησε στον αγώνα με τη Ρωσία, μία μέρα μετά την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στα προημιτελικά του Euro.

Γιώργο, μήπως το γκολ που πέτυχες είναι το σημαντικότερο της καριέρας σου;

Πιστεύω είναι το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει με την Εθνική ομάδα γιατί σφράγισε την πρόκριση σε μια πολύ σημαντική βραδιά.

Θεωρείς ήταν μία εξιλέωση για το χαμένο πέναλτι στην πρεμιέρα με την Πολωνία;

Ειλικρινά, δεν το βλέπω έτσι. Σκέφτηκα μόνο να τα δώσω όλα για την ομάδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτό το παιχνίδι έχει περάσει, δεν κοιτάω πίσω. Βλέπω πάντα το επόμενο παιχνίδι και πώς θα κερδίσουμε. Δεν θα σταθώ στο πέναλτι. Δυστυχώς ήταν μία άτυχη στιγμή. Ξέρω ότι έπρεπε να σκοράρω, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πάντως, η στεναχώρια μένει.

Από τη μία το γκολ που πέτυχες, από την άλλη η αποβολή σου και τελικά η πρόκριση. Ποια είναι τα συναισθήματα σου από όσα έζησες στο ματς με τη Ρωσία;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η φάση με την ατομική ενέργεια και το πέναλτι που δεν δίνεται ίσως είναι η καλύτερη στιγμή μου στο τουρνουά. Το είδε όλος ο κόσμος ήταν καθαρή ανατροπή από τον Ιγκνάσεβιτς. Για ανεξήγητο λόγο δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι και μάλιστα μου έβγαλε κίτρινη κάρτα. Έχω περάσει τον αντίπαλο, βγαίνω φάτσα με τον τερματοφύλακα και μου απλώνει το πόδι. Εκεί δεν μπορώ να περάσω από πάνω και γίνεται καθαρά η ανατροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στάση κρατούν οι διαιτητές με την Ελλάδα. Όσα χρόνια παρακολουθώ Euro δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο. Σε τρία ματς να έχουμε τέτοια κόντρα διαιτησία πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο ξεκάθαρη φάση σαν αυτή πιστεύω δεν υπάρχει, όπως για παράδειγμα οι δύο κίτρινες του Παπασταθόπουλου κόντρα στην Πολωνία. Τα λόγια περιττεύουν.

Είδαμε έναν άλλο Καραγκούνη μετά την απόφαση του διαιτητή. Μετά το ματς προσπάθησες να μιλήσεις μαζί του;

Όχι, δεν μίλησα μαζί του. Με εκνεύρισε όλο αυτό και αν δεν με έβγαζε ο προπονητής μου ίσως να δεχόμουν και δεύτερη κίτρινη κάρτα με τόσα νεύρα που είχα εκείνη τη στιγμή. Ήταν πέρα για πέρα άδικη απόφαση. Χαίρομαι που το αναγνωρίζουν στην Ευρώπη και όλοι σχολιάζουν το πόσο άδικη ήταν η απόφαση για τον μη καταλογισμό πέναλτι, αλλά και την κίτρινη κάρτα. Είμαι στεναχωρημένος και ίσως η UEFA θα πρέπει να δει κάποια πράγματα μέσω του βίντεο. Έχουμε ιδρώσει πάρα πολύ τη φανέλα και δεν πρέπει να μας το στερούν τόσο άδικα.

Εάν συναντήσεις την Άνγκελα Μέρκελ στον προημιτελικό με τη Γερμανία τι θα της πεις;

(σ.σ. χαμογελάει). Δεν μας απασχολεί. Μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μας.

Πως θα ζήσεις εκτός γηπέδου την αναμέτρηση με τη Γερμανία;

Δεν το έχω σκεφτεί. Όπως είπα δεν έχω χάσει ούτε ένα ματς στα προκριματικά και στην τελική φάση και ξαφνικά είμαι εκτός από τον προημιτελικό. Η νίκη επί της Ρωσίας και η συμπλήρωση 120 συμμετοχών συνδυάστηκε με μία τεράστια πρόκριση. Ας μου κάνουν δώρο οι συμπαίκτες μου τη νίκη με τη Γερμανία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα.

Πηγή:
sport-fm.gr