Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά χωρίς συμμετοχή βουλευτών ή στελεχών της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στην Κ.Ε. του κόμματος που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα».

Έτσι άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα.

Ο κ. Κουβέλης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ εξήγησε ότι αυτή την απόφαση επιβάλλει η κρισιμότητα των στιγμών και ότι η Δημοκρατική Αριστερά έτσι ανταποκρίνεται 100% στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναλαμβάνοντας ως αριστερά της ευθύνης, τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Επίσης επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτάσσει το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας έχοντας ήδη βάλει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων την γνωστή πρότασή της με τα 7 σημεία.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά καθώς είναι σε εξέλιξη, με συνεχείς τοποθετήσεις μελών του οργάνου.