«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν τα προγράμματά για να προσελκύσουν ψηφοφόρους»

Στ. Μάνος: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή στην ευρωζώνη


ArchiveΕΚΛΟΓΕΣ 2012
0:37
06/06/2012
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν τα προγράμματά για να προσελκύσουν ψηφοφόρους»
11
loading

«Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Τη μείωση του δημόσιου τομέα, τη βαθιά απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την επίσης βαθιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε απόψε σε πολυχώρο της Ιεράς Οδού.

Ο κ. Μάνος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία «με λεφτά που δεν υπάρχουν» και έλλειψη αξιοπιστίας, καθώς άλλαξαν τα προγράμματά τους μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

«Η ΝΔ υπόσχεται να τα βρει κόβοντας δαπάνες. Κάτι που ποτέ δεν έκανε. Ως κυβέρνηση αύξαινε τις δαπάνες την ίδια στιγμή που υποσχόταν να τις περιορίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να τα βρει διπλασιάζοντας τους φόρους εισοδήματος. Ακούσατε καλά. Διπλασιάζοντας τους φόρους εισοδήματος. Κατά την άποψη του είναι απόλυτα φιλολαϊκό η χωρίς μέτρο αύξηση των φόρων και η δήμευση της περιουσίας», είπε ο κ. Μάνος.

Κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, για τη διαβεβαίωση που έδωσε στην ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ο ίδιος ήταν ο βασικός συντάκτης, του Μνημονίου που προβλέπει τη μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ και το αίτημα που προβάλλει προς την Ευρώπη για επιμήκυνση, έως το τέλος του 2017, της δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι «αυτό σημαίνει μεγαλύτερο πρωτογενές έλλειμμα για φέτος, καθώς και για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή νέα δάνεια. Αντί για απαγκίστρωση και απεγκλωβισμό, όπως διατείνεται η ΔΗΜΑΡ, θα έχουμε βαθύτερο, μόνιμο εγκλωβισμό».

Στον αντίποδα του λαϊκισμού και της αναξιοπιστίας ανέφερε τις θέσεις της Δράσης, δεσμευόμενος ότι «αν κάποιος από εμάς συμμετάσχει στην μετεκλογική κυβέρνηση θα παραιτηθεί από τη Βουλή».

Κατήγγειλε ότι το κράτος χρωστάει και δεν πληρώνει, επειδή τα περιορισμένα λεφτά που έχει επιλέγει να πληρώνει «χρυσούς μισθούς στον ΗΣΑΠ και άλλες ΔΕΚΟ παρά στα φάρμακα των καρκινοπαθών».

Ο κ. Μάνος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται να το συνεχίσει αυτό, υπολογίζοντας στον ψηφοφόρο εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουμε κάτι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είπε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι «θα μας συμβεί αυτό που μάλλον ρόδινα περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα στην ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα μας θα πέσει κατά περίπου 50%. Η ζημιά δεν θα είναι μόνο οικονομική. Εάν φύγουμε από την Ευρώπη θα είμαστε ευάλωτοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον».

Υπογράμμισε πάντως ότι οι εκλογές έχουν κάνει το μνημόνιο ΙΙ «κουρελόχαρτο» και ο ίδιος πρότεινε ένα νέο μνημόνιο που να προβλέπει:

• Δέσμευση από τα πολιτικά κόμματα ότι δεν θα ξαναφέρουν το λαό σε αυτή τη κατάντια· να δεσμευτούμε ότι θα προτείνουμε συνταγματική μεταρρύθμιση για πιστή τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

• Άμεση μείωση του Δημόσιου τομέα είτε με απολύσεις, είτε με μεταφορά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών σε νέα ιδιωτική επιχείρηση με σύμβαση παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

• Δραστική φορολογική μεταρρύθμιση.

• Δέσμευση του Κράτους ότι εάν χάσει πρωτοδίκως μια δίκη εναντίον πολίτη δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση εκτός πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων.

• Αναλυτικό πρόγραμμα μετάβασης σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διευκολύνει την ανάπτυξη και εγγυάται μια ελάχιστη σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους πολίτες πάνω από ένα όριο ηλικίας χωρίς εισφορές.

«Μπορεί να είμαστε μικρό κόμμα, αλλά είμαστε κόμμα εξουσίας. Όχι διαμαρτυρίας. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην διακυβέρνηση του τόπου και να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν. Είμαστε συνεπώς παράγοντας πολιτικής σταθερότητας», είπε ο κ. Μάνος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar laros

  Ας αλλαζες κι εσυ υποψηφιους της Α Αθηνας και θα σε ψηφιζαν περισσοτεροι

 2. avatar Duke

  Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο Έλληνας σκέφτεται πιο πολύ πως θα ρίξει το πασοκ και τη νδ, παρά πως θα βγάλει κάποιον ικανό στην εξουσία.
  Λογικό, αφου το ένα θα φέρει και το άλλο. 🙂

 3. avatar 1,2,3 ωπ

  1. εφόσον, προτείνει ένα \"νέο\" μνημόνιο, εννοείται οτι αρχικά πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το ήδη υπάρχον μνημόνιο.
  2. σωστα, προτεινει ισοσκελισμένο προϋπολογισμο και \"δραστικη φορολογική μεταρρύθμιση\".....οι φτωχοί δεν μπορουν να συμμετέχουν σε δραστικη φορολόγηση, πολύ απλά γιατί πλέον δεν έχουν δεκάρα τσακιστη για να προσφέρουν στο κράτος. άρα, θα φορολογήσει \"δραστικά\" τους πλούσιους?
  ε τότε, μας λέει, τα 2 βασικά σημεία του σύριζα. 1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του μνημονίου και 2. δραστικη φορολόγηση των ΠΛΟΥΣΙΩΝ.......άρα στα βασικά ΑΜΕΣΑ σημεία της οικονομίας, που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα των εκλογών συμφωνεί με τον σύριζα......ή μήπως είναι απλά ψεύτης?

  1. avatar Certified

   1. οχι δεν εννοείται οτι πρέπει να καταργηθεί το ήδη υπάρχουν. Το έχουν πει οι Τροικάνοι πολλές φορές σε πολλές πηγές οτι περιμένουν ιδέες και προτάσεις αλλα δεν έχουν λάβει καμμία. Εφόσον λοιπόν έχει κάποιος την ικανότητ να τους προτείνει κάτι αξιόλογο και τεκμηριωμένο θα το συζητήσουν. Δεν είναι ούτε καταγγελία αυτό.
   2.Είπε \"δραστική φορολογική μεταρρύθμιση\" και όχι \"δραστική φορολόγιση\".Εισαι πονηρός και παίζεις με τις λέξεις. Εξάλλου ότι είναι να δορθωθεί σε αυτό το κράτος, δεν συμφωνείς οτι πρέπει να γίνει άμεσα κα δραστικά;
   Εξάλου ενα πράγμα λέει ο άνρθωπος , αυτό με τις συντάξεςι των 700 ευρώ και το έχει πει χίλιες φορές τεκμηριωμένα με αριθμούς και στατιστικά. Κανείς απο ΟΛΟΥΣ τους άλλους εχει αναφέρει αριθμούς και στατιστικά;;;
   Αλλα έτσι είναι. Πρώτα καταστρέφουμε την παιδεία, δημιουργούμε εναν λαό πρόβατο και μετά τους αμολάμε να τρώνε κουτόχορτο....

   1. avatar 1,2,3 ωπ

    φίλε, δεν θέλω να ακούσω τι λένε οι τροϊκανοί. οι τροϊκανοί με έκαψαν. τουλάχιστον ας έχω το κεφάλι ψηλά και να ελπίζω στο μέλλον(παρων έτσι κι αλλιως δεν υπάρχει). δεν θέλω άλλα απαρχαιωμένα ραμολιμέντα να προσπαθούν να με πείσουν οτι αν τρωω ψωμί κι ελιες για 20 χρόνια ΜΠΟΡΕΙ να ανακάμψει η χώρα. δεν θέλω άλλους αριθμούς και στατιστικά. δεν θέλω άλλους τεχνοκράτες. θέλω ΗΓΕΤΗ ψυχωμένο που να έχει το σθένος να πει ΟΧΙ, για να μπορω ν\' αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον. ο μάνος δεν έχει ψυχή μέσα του, με μπαταρίες κουνιέται, να του βγάλουν τις μπαταρίες και να μας αφήσει ήσυχους

 4. avatar CantStandMeloDrama

  Τα Σωστά και το ρεαλιστικά που λέει δεν έχουν σημασία...σημασία εχει η παρτη του καθενός και η βολή του σε αυτή την χώρα οποτε αν την διατηρούμε ακομα ψηφίζουμε ειτε αυτούς που μας την χάρισαν (πιστοί πελατες) είτε αυτούς που μας υποσχονται οτι θα την διατηρίσουν. Απο την άλλη γεμίσαμε πιτσιρικάδες που δεν ασχολήθηκάν ποτέ με την πολιτική και ξαφνικα ανακάλυψαν την λύση \"Αφού το Πασοκ και η ΝΔ ειναι κακα για τον τόπο...τοτε το ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι καλο αφού (φαινεται οτι) ειναι το αντίθετο\". Συλλογιστική ανεπάρκεια σε όλο της το μεγαλείο. Μια αλλη κατηγορία πολιτων ειναι αυτοι που επλήγησαν σφόδρα απο την κρίση και στην πλειοψηφία τους οδηγούνται απο το \"Δεν με νοιαζει ας καουν τα παντα...αφου εγω δεν περναω καλά να μην περασει καλά κανείς..δεν εχω να χασω τίποτα θα ψηφίσω αυτους που θα τα γρεμισουν ολα\". Ποσοι είναι ολοι αυτοι μαζι? Η συντριπτική πλειοψηφία. Εμεις που βλέπουμε περα απο τα παπουτσια μας ειμαστε δεν ειμαστε 3%. Μακαρι να μπουν στην βουλή να εχουμε και εμεις φωνή

 5. avatar LEON

  σε μια χωρα, που γαλουχηθηκε με το ονειρο της προσληψης στο δημοσιο, για να παιρνει πολλαπλασια απο τον καθε μισθωτο ή ελευθερο μικροεπαγγελματια, ξεκουραστα, χωρις αγχος και παραγωγικοτητα, συγγνωμη κυριε μανο, αλλα μην περιμενεις να σε ακουσουν και πολλοι. εχεις σχεδον σε ολα δικιο, αλλα......εμεις που ξερουμε το παρελθον σου, σε στηριζουμε παντως. κατι αντωνηδες κατι αλεκες και κατι ιμιτασιον παπανδρεου τους εχεις για πρωινο. δυστυχως εισαι 72 χρονων. η χωρα θα συνειδητοποιησει τα δικια σου, αλλα μετα απο πολλα πολλα πολλα χρονια. γεννηθηκες σε λαθος τοπο. σε χρονο, οχι, γιατι αυτα δεν τα λες τωρα. τα λες ανεκαθεν, και σε τιμα η συνεπεια των λογων σου.

 6. avatar Γκιοζης Καρας

  Σαν να πονταρεις πολλα στην ευφυηα των Ελληνων ψηφοφορων. και θα χασεις...
  Οτι και να πεις στον Ελληνα, αυτος εκει!!
  Θα παει με αυτον που του πουλαει παραμυθια και μεταξωτες κορδελες... (οπως και παλια!)

 7. avatar John_Sab

  Το καλύτερο κώμα ! Βέβαια οι έλληνες ιστορικά κάνουμε παδα της λάθος επιλογές οπότε δεν του δίνω πολλές ελπίδεs

  1. avatar Γκιοζης Καρας

   Συμφωνω οτι ειναι το καλυτερο \"κωμα!\"
   Αλλα πρεπει να κανει κατι για να βγη απο την εντατικη!

 8. avatar fidelio

  Μραβο κυριε Μανο.Κοινη λοιγικη αυτο λειπει απο την Ελλαδα και δυστυχως εσεις την διαθετεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει