Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι να κερδίσει την πρώτη θέση με σημαντική αύξηση ποσοστού και εδρών, που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς, τονίζει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ στην συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής και δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει έχουν προκαλέσει μια συστημική αντίδραση με μια βρώμικη επίθεση που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση, την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα. Η νέα προεκλογική περίοδος, εκτιμά η Κεντρική Επιτροπή, θα είναι πρωτοφανής όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους Έλληνες πολίτες, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η πορεία για την απαλλαγή της χώρας από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορεί να ανακοπεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΚΕ επισημαίνει ότι απαιτείται η αντίκρουση της χυδαίας επίθεσης των δυνάμεων του μνημονίου και η προβολή με πειστικό τρόπο της εναλλακτικής πρότασης της ριζοσπαστικής αριστεράς και προσθέτει ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην διατήρηση της υπαρκτής διαχωριστικής γραμμής που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και στην ανάγκη ακύρωσης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών από τα αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τα διλλήματα ευρώ ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα διαχωρισμοί αριστεράς – δεξιάς που θέλει να προωθήσει ο κ. Σαμαράς είναι παραπλανητικοί και στοχεύουν στην απόκρυψη της ακόμη μεγαλύτερης μετατόπισης της ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νεοσυντηρητισμό.