Σε σύσκεψη που θα έχει σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι στην Ιπποκράτους, θα κλείσει και κατόπιν θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Από την Ιπποκράτους λέγεται ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα αποτελέσει προσωπική υπόθεση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε ζητήσει και έχει λάβει τις προτάσεις των κορυφαίων στελεχών. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, στη δεύτερη και εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα βρεθεί τελικά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με το πρόσωπο που θα καταλάβει την πρώτη θέση να αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιπποκράτους μέχρι και ειδική μέτρηση έκανε για να βρει το προφίλ του κατάλληλου υποψηφίου για την πρώτη θέση του Επικρατείας το οποίο έχει και ισχυρό συμβολισμό. Από εκεί και πέρα θεωρείται βέβαιο ότι από την τρίτη ως τη δωδέκατη θέση θα βρεθούν κυρίως νέα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν και τις κομματικές εφεδρείες από την επομένη των εκλογών, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να συμπεριληφθούν εκπρόσωποι των επιστημών, της τέχνης και του πολιτισμού.

Ως σήμερα που λήγει η σχετική διορία, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει και τον πλήρη κατάλογο των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα, αφού τα ψηφοδέλτια που έχουν ανακοινωθεί έχουν σημαντικά κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν οι Αγγελική Ιωάννου, Γιάννης Πιτσιώρα, Ευαγγελία Τζαμπάζη και Ελένη Χριστιά, στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Θεσσαλονίκης η  Ευγενία Προκοπίου, στο ψηφοδέλτιο στην Αχαία οι Νίκος  Ζαφειρόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπαδόπουλος ενώ δε θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κυριακόπουλος, στο ψηφοδέλτιο των Γρεβενών ο Βάιος Τζήκας, στην Ημαθία η Θεοδώρα Μπαλτατζίδου.

Στο Ηράκλειο η Εύα Βασιλάκη, ενώ δε θα είναι υποψήφιοι ο Ματθαίος Πολιτάκης και η Ελένη Ινιωτάκη αν και είχαν ανακοινωθεί, στην Καβάλα η Εύα Ασλανίδου – Δίνα, στην Καρδίτσα οι Θεοδώρα Θωμοπούλου, Θανάσης Κωνσταντέλος, στην Κόρινθο ο Γιώργος Γκέκος η Κατερίνα Δικητόλια, στην Κεφαλονιά (το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί) οι Καλλιόπη Αραβαντινού – Λιανού, Σπύρος Μοσχόπουλος, Γεωργία Φλωράτου, στη Λακωνία οι Χρήστος Ιωαννίδης, Νεκταρία Λυμπέρη, στη Λέσβο οι Γιάννης Καραγιάννης, Δημήτρης Τσιότρας, στην Ξάνθη (το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί) οι Δημήτρης Δόντζος, Μπουρχάν Μπαράν, Δημήτρης Σαλτούρος, Παναγιώτης Σγουρίδης, Φατμέ Καπζά, στην Πέλλα ο Φίλιππος Παντελίδης, στη Ροδόπη (το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί) οι Γιώργος Πεταλωτής, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Δημήτρης Δημητριάδης, Λασκαρίνα Μπίτσου, Σερπίν Ισμαήλ Χουσείν, στη Σάμο ο Κώστας Σοφούλης.

Στις Σέρες οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Σοφία Δημητριάδη ενώ δε θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Πέτκογλου, στη Φλώρινα (το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί) η Πασχαλία Ζαμπούνη, η Αλεξάνδρα Κεβρεκίδου, ο Άνθιμος Μπιτάκης και ο Νίκος Σαμαράς και στη Χαλκιδική ο Γιάννης Ζέππος.