Το «J» Concept είναι η τρίτροχη «σύλληψη» τής Kawasaki που εμφανίστηκε στο Tokyo Motor Show. Ένα ηλεκτροκίνητο τρίτροχο που κρύβει κάτω από το φουτουριστικό του σχήμα περισσότερες από μία εφαρμογές, αλλάζοντας σχήμα, όψη και διαστάσεις.

Μετατρέπεται ακόμη και ενόσω κινείται από Superbike – σε ό,τι αφορά την θέση οδήγησης – σε όχημα πόλης. Το τρίγωνο που σχηματίζεται από τη θέση του οδηγού, τα μαρσπιέ και το τιμόνι είναι που ορίζει ουσιαστικά το «είδος» και την κατηγορία μιας μοτοσυκλέτας.

Στο «J Concept» το τρίγωνο αυτό είναι μεταβαλλόμενο, αλλάζοντας όλα τα χαρακτηριστικά του οχήματος, τις διαστάσεις και τη γεωμετρία του.

Στο video φαίνεται ότι το διπλό πίσω ελαστικό δεν πατά μόνιμα στο έδαφος καθώς στις στροφές το εξωτερικό μέρος κάθε φορά χάνει την επαφή του με το δρόμο. Αντίστοιχα οι δίδυμοι τροχοί εμπρός πλησιάζουν για αεροδυναμική και απομακρύνονται για ευστάθεια, ανάλογα με τη χρήση.

Το J Concept κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ρεύμα από την τεχνολογικά προηγμένη μπαταρία GIGACELL της Kawasaki. Πρόκειται για έναν συσσωρευτή υδριδίων του νικελίου διευρυμένης χωρητικότητας, με δυνατότητα αποθήκευσης πολύ μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρισμού.

Προς το παρόν η μόνη κίνηση που πετυχαίνει είναι μέσα στο video που αναπαριστά τις μεταμορφώσεις του. Παρότι ξένο σαν εικόνα δεν δείχνει και απίθανο να υλοποιεί όλες αυτές τις εναλλαγές, καθώς τις πραγματοποιεί με πολύ φυσικό και λειτουργικά αποδεκτό τρόπο.