Δύο μόλις λεπτά διαρκεί αυτό το βίντεο. Εξήντα δευτερόλεπτα δεν μοιάζουν πολλά, όμως το δυναμικό μοντάζ και η hard rock μουσική επένδυση καταφέρνουν να στείλουν μια άγρια ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά του θεατή και μια έκφραση δυσπιστίας στο πρόσωπο. Δεν γίνεται…

Πρόκειται για ένα κολλάζ από τους αγώνες της φετινής σεζόν του θεσμού «Extreme Enduro» και δίνει μια ιδέα από τη δυσκολία των διοργανώσεων. Πιο εντυπωσιακή είναι μόνον η παρακολούθηση κάποιου event ζωντανά.

Οι εικόνες προέρχονται από 6 αγώνες του Extreme Enduro, σχεδιασμένο για υπεράνθρωπους. Οι έξι αυτοί αγώνες είναι οι: «The Tough One», «Hell’s Gate», «Red Bull Hare Scramble», «Red Bull Romaniacs», «Red Bull Sea To Sky» και «Extreme XL Parades».

Όλοι αυτοί οι αγώνες, παρότι διαφέρουν στη σχεδίαση και τη μορφολογία των εδαφών όπου εξελίσσονται, έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά: απαιτούν τρέλα, πάθος, αδιαφορία για την ακραία σωματική κόπωση, δύναμη αλλά κυρίως αντοχή και αδιανόητη φυσική κατάσταση. Για να ξεπεράσουν τα αξεπέραστα φυσικά εμπόδια, τις ασύλληπτες δυσκολίες.

Α, ξεχάσαμε: πρέπει να ξέρουν οι συμμετέχοντες οδήγηση μοτοσυκλέτας enduro, σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος όμως.

Δεν υπάρχουν τέτοιοι, είπατε; Δείτε το βίντεο (ενδέχεται να μην παίζει σε ορισμένες συσκευές) και το ξανασυζητάμε…