Συνέβη σε αυτοκινητόδρομο, ανατολικό Λος Άντζελες. Στο σχετικό βίντεο βλέπουμε τον Έκτορα «το τανκς» Μαρτίνεζ να οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο, ακολουθούμενος από 100 τουλάχιστον ακόμα μοτοσυκλετιστές. Στην αρχή η αρμάδα έμοιαζε με φιλήσυχη εκδρομή κάποιας λέσχης.

Ωστόσο σιγά – σιγά διακρίνουμε στο βίντεο κάποιες σούζες, κάποια burn-out. Οι μοτοσυκλετιστές άρχισαν να αναπτύσσονται με τέτοιο τρόπο, που δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει ανάμεσά τους αυτοκίνητο. Οι υπόλοιποι οδηγοί αναγκάστηκαν να παρακολουθούν από πίσω τα δρώμενα, χωρίς πιθανότητα αντίδρασης.

Μόλις το κομβόι έφτασε σε προκαθορισμένο σημείο, μπροστά από μια υπερκείμενη γέφυρα όπου την είχε στήσει και ο κάμεραμαν, οι μοτοσυκλέτες ακινητοποιήθηκαν και πολλοί αναβάτες κινήθηκαν πεζοί προς την κορυφή της «παράταξης» όπου είχε σταματήσει ο Μαρτίνεζ. Αυτός ζήτησε από την εμβρόντητη συνεπιβάτη του Πέιτζ Ερνάντεζ να κατέβει και να βγάλει το κράνος της. Ύστερα ξεκαβάλλησε και ο ίδιος, γονάτισε μπροστά της και τη ζήτησε σε γάμο.

Το θέαμα συνοδεύτηκε από διάφορα κασκαντεριλίκια των παρευρισκόμενων. Οι ροδιές των burn out ήταν οι υπογραφές των «μαρτύρων» της γαμήλιας πρότασης.

Η ασυνήθιστη επιλογή του Μαρτίνεζ καταγράφηκε σε βίντεο που ανέβηκε στο Youtube. Υπέπεσε στην αντίληψη της καλιφορνέζικης τροχαίας, της γνωστής (από τα σαχλά τηλεοπτικά σήριαλ) CHiP, η οποία ξεκίνησε να διερευνά το συμβάν.

Ο αξιωματικός της CHiP Κουρτ Στόρμες δήλωσε: «Βλέπει κανείς ότι η κυκλοφορία ρέει ελεύθερα. Ύστερα ξαφνικά όλοι ακινητοποιούνται και ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται… και τότε είναι που συμβαίνουν τα ατυχήματα».
Μην σάς μπαίνουν ιδέες.