Στα 27 του ο Jorge Lorenzo υπέγραψε για δύο ακόμη χρόνια με την Yamaha. Θα συνεχίσει λοιπόν να αγωνίζεται με την εργοστασιακή Ομάδα Movistar Yamaha το 2015 και 2016, συμφωνία που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ την Παρασκευή, πριν τον αγώνα της Ινδιανάπολης.

Η ανανέωση ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν είχαν μείνει πολλές επιλογές στον Ισπανό πρωταθλητή 2010 και 2012. Οι θέσεις στην Honda είχαν κλείσει πρώτες, μετά έκλεισαν και στην Ducati, οπότε απέμενε μόνον η Suzuki –αλλά δεν ήταν ποτέ σοβαρά πιθανό να πάει εκεί, όσο τουλάχιστον η μοτοσυκλέτα της αποτελεί άγνωστη ποσότητα.

Λέγεται πως ένα «αγκάθι» που καθυστέρησε την υπογραφή ήταν η επιδίωξη του Jorge για μονοετή ανανέωση –που θα του επέτρεπε να τσεκάρει τη νέα Ducati και να αποφασίσει πάλι εκ νέου το 2016.

Έπειτα κάποια στιγμή οι συζητήσεις κόλλησαν και γύρω από τον μισθό του που αμφισβητήθηκε από την Yamaha λόγω των άσχημων φετινών του εμφανίσεων. Ο Ισπανός που πέρυσι μετά από ένα ηρωικό και λεβέντικο δεύτερο μισό της σαιζόν έχασε τον τίτλο για 4 μόλις πόντους από τον Marquez, τώρα είναι μόλις 5ος στη Βαθμολογία, 2 βαθμούς πίσω από τον Andrea Dovizioso της Ducati. Είναι αναμφισβήτητα η χειρότερη σαιζόν στην καριέρα του Jorge στα MotoGP.

Είτε αληθεύουν όλα αυτά είτε όχι, η Yamaha δεν έστερξε να του δώσει το μονοετές συμβόλαιο. Όμως οι αιώνιοι «γνώστες» των paddock επιμένουν πως υπάρχει όρος αποχώρησης στο τέλος του 2015, όμως για να ενεργοποιηθεί απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών, δηλαδή του Lorenzo και της Yamaha.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να κάνω αυτήν την ανακοίνωση», δήλωσε ο Lorenzo. «Νιώθω ανακούφιση και μπορώ τώρα να επικεντρώσω την προσπάθειά μου στο δεύτερο μισό του 2014, γνωρίζοντας πως η σχέση μας δεν πρόκειται να αλλάξει τα δύο επόμενα χρόνια. Ήταν ανέκαθεν επιθυμία μου να συνεχίσω την καριέρα μου στην Yamaha. Πιστεύω βαθιά πως μαζί μπορούμε να πάρουμε έναν ακόμη τίτλο».

«Η φετινή σαιζόν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά μετά το άσχημο ξεκίνημα, όμως θα συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% μας μέχρι τον τελευταίο αγώνα στην Βαλένθια. Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha και τους οπαδούς μας σε όλον τον κόσμο που συνεχίζουν να με στηρίζουν. Επιστρέφω μετά τη θερινή διακοπή στην Ινδιανάπολη με χαρά, συγκεντρωμένος στην οδήγησή μου και τίποτα άλλο».