Ο Νο1 της Yamaha MotoGP Racing βγήκε από το χειρουργείο σε άριστη κατάσταση. Με τη ευκαιρία της αφαίρεσης δύο πλακιδίων από τιτάνιο και 11 βιδών από την αριστερή του κλείδα, οι γιατροί του Hospital General de Catalunya (κοντά στην Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του Lorenzo), είχαν την ευκαιρία να διορθώσουν και τον δεξιό του αντίχειρα που είχε σπάσει μετά από μια πτώση το 2010.

Στο νοσοκομείο ο Jorge μπήκε την Δευτέρα. Την επέμβαση έκαναν οι γιατροί Joaquin Rodriguez, Ana Carreras και Marc Cots, οι ίδιοι που τον είχαν χειρουργήσει το καλοκαίρι μετά τις πτώσεις σε Assen και Sachsenring, ενώ την παρακολούθησε η προσωπική γιατρός του Lorenzo, δρ. Teresa Sola.

Ο Ισπανός πήρε εξιτήριο την επομένη, αφού οι γιατροί έκριναν ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θα υποβληθεί πάλι σε έλεγχο σε μία εβδομάδα και λίγο αργότερα θα μπορέσει να επιστρέψει στην κανονική του εξάσκηση, ενόψει της νέας σαιζόν.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter την ημέρα που πήρε εξιτήριο: «Yesterday I had a surgery and doctors remove the plate from my left collarbone and my right thumb. I am fine & ready to start the new year! – Jorge Lorenzo (@ lorenzo99) December 17, 2013.»

Ο Lorenzo είχε χειρουργηθεί το καλοκαίρι δύο φορές στην ίδια κλείδα. Πρώτα έπεσε στα δοκιμαστικά του Assen με 200χαω υπό βροχή, όταν πάτησε την λευκή γραμμή στην κορυφή μιας στροφής.

Πέταξε στην Βαρκελώνη την ίδια μέρα, εγχειρίστηκε, η κλείδα σταθεροποιήθηκε με μια πλάκα τιτανίου και 8 βίδες και εκείνος επέστρεψε στο Assen όπου αγωνίστηκε –και τερμάτισε 5ος!

Μία εβδομάδα αργότερα όμως ξανάπεσε στα δοκιμαστικά του γερμανικού GP (από όπου και η φωτογραφία). Η κλείδα ξανάνοιξε, η πλάκα τιτανίου στράβωσε και αυτή τη φορά χρειάστηκε, εκτός από το πρόσθετο μέταλλο, η μεταμόσχευση οστού από την λεκάνη του.

Η αφαίρεση των πλακιδίων έγινε τώρα, γιατί κρίθηκε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τις πρώτες δοκιμές του 2014 (αρχές Φεβρουαρίου) ώστε να αποκατασταθεί πλήρως με φυσικό τρόπο η κλείδα.