Μια πραγματικά καινοτόμα ηλεκτρική μηχανή

Το startup NAWA βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να παρουσιάσει τον νέο υπερπυκνωτή του


ΜΟΤΟΝΕΑ
7:53
10/01/2020
Μια πραγματικά καινοτόμα ηλεκτρική μηχανή
1
loading

Η NAWA Technologies είναι ένα startup που ασχολείται με πρωτοποριακές λύσεις στην παραγωγή και την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Και τι καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει ο νέος υπερπυκνωτής της από μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που έκλεψε τα βλέμματα στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας!

NAWA Racer τη λένε και είναι μια μοντέρνα και στιλπνή εκδοχή της κλασικής cafe racer, φορώντας ένα υβριδικό σύστημα υπερπυκνωτή και μπαταρίας λιθίου.

Η NAWA μας λέει πως αυτό είναι το μέλλον όλης της ηλεκτροκίνησης και όχι απλώς των δίτροχων.

Το υβριδικό της σύστημα φορτίζει γρηγορότερα, έχει μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και ισχύ από κάθε μεμονωμένη μπαταρία εκεί έξω.

Ένας υπερπυκνωτής 0,1 kWh της NAWA, συνδυαζόμενος με μια μπαταρία λιθίου 9 kWh, αποδίδει 100 άλογα και έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Η NAWA ισχυρίζεται μάλιστα πως εντός πόλης η αυτονομία σκαρφαλώνει στα 290 χιλιόμετρα, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας από το φρενάρισμα.

Η NAWA σκοπεύει να εφαρμόσει το σύστημά της σε ακόμα μεγαλύτερα οχήματα, καθώς η Racer είναι απλώς η αρχή. Και τι αρχή…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Πολύ όμορφη η μοτοσικλέτα αλλά μην τρελαθούμε κιόλας από την καινοτόμο τεχνολογία του υπερπυκνωτή. 80 δολάρια κοστίζει στο Alibaba ένας τέτοιος. Οι νέας τεχνολογίας υπερπυκνωτές έχουν μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα, φορτίζουν σε ελάχιστα λεπτά, έχουν υψηλή ισχύ, λειτουργούν ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες κι έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 100.000 φορτίσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι (ακόμη) πολύ ακριβοί. Γι αυτό κι επέλεξαν να βάλουν μόνο 0,1 Kwh ενώ έχει μπαταρία 9 KWh. Θα κόστιζε 7.200 δολάρια αν όλη η μπαταρία αποτελούνταν από στοιχεία υπερπυκνωτή, ανεβάζοντας έτσι πολύ το κόστος. Η διαφορά που θα κάνει είναι ότι μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη ισχύ άμεσα (τρομερή επιτάχυνση) όπως και να δεχτεί πολύ μεγάλη ισχύ άμεσα (υψηλό ποσοστό ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα). Αυτό είναι που του δίνει την εκπληκτική, για το μέγεθος μπαταρίας, αυτονομία στην πόλη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει