Η εμπλοκή της Audi με τους δύο τροχούς δεν θα περιοριστεί ως φαίνεται, στην πολυσυζητημένη αγορά της θρυλικής ιταλικής φίρμας Ducati. Η μάρκα πολυτελείας του πολυεθνικού γίγαντα Volkswagen Group παρουσίασε μόλις χθες την «Audi Motorrad», ένα δίτροχο πρωτότυπο που για την ώρα είναι μόνον ένα πήλινο μοντέλο.

Αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας των γάλλων σχεδιαστών Thibault και Marc Devauze, με τον Clement Couvreur, ο οποίος επέβλεψε και την κατασκευή του πρωτοτύπου των φωτογραφιών.

Η μοτοσυκλέτα έχει εντυπωσιακά φουτουριστικές γραμμές που δημιουργούν μια πολύ κομψή φιγούρα. Στυλιστικά μπορούμε να το κατατάξουμε σε μια κατηγορία ανάμεσα στα γυμνά και τα σούπερσπορ, έχοντας κλιπόν, εναλλακτικό μπροστινό, μια αιχμηρή ουρά και ένα μάλλον εξεζητημένο ψαλίδι.

Το εμπρός μέρος του χαρακτηρίζεται από δύο συγκλίνουσες σειρές φωτιστικών LED, ανάμεσα στις οποίες διακρίνεται τολμηρά το μονό αμορτισέρ της μπροστινής ανάρτησης, τοποθετημένο μπροστά από το λαιμό. Όσο για τους τροχούς, μοιάζουν να προέρχονται από την παραγωγή της Ducati.

Το φέρινγκ φέρει το λογότυπο της Audi με τους τέσσερις αλληλένδετους κύκλους και είναι σαφές πως σχεδιάστηκε για να στηρίξει έναν ηλεκτρικό κινητήρα, κάτι στο οποίο συνηγορεί και η απουσία οποιασδήποτε υποψίας εξάτμισης.

Το αυτοκόλλητο «Audi Ultra» στο ψαλίδι υποδηλώνει τη χρήση εξωτικών υλικών, όπως αυτά που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Ingolstadt στα πιο ακριβά αυτοκίνητά της.

Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε αν η εμφάνιση του πρωτότυπου, συνοδευόμενη μάλιστα από τη χρήση του ονόματος DKW συνιστά ένα πρώτο βήμα προς την παραγωγή μοτοσυκλετών.

Η DKW, για να γυρίσουμε πίσω στην ιστορία, παρήγε την πρώτη της δίχρονη μοτοσυκλέτα το 1919, το μοντέλο Das Kleine Wunder (το μικρό θαύμα) και το 1930 ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο. Η Audi συγχωνεύτηκε το 1932 με την DKW, την Horch και την Wanderer, σχηματίζοντας την εταιρείας Auto Union.

H ιστορία δείχνει την μία πιθανή μελλοντική εξέλιξη. Η άλλη είναι, η επόμενη εκδοχή του πρωτοτύπου να φορά το λογότυπο Ducati. Υπομονή μέχρι τις εκθέσεις του φθινοπώρου για περισσότερα νέα.