Μπόμπος, Ζητάκι, Monkey (μαϊμού) στο εξωτερικό, είναι μερικά από τα ονόματα του Ζ-50, μιάς από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της ιστορίας. Μικρό, μοιάζει παιδικό αλλά δεν περιορίστηκε ποτέ στο «παιδικό» κοινό, είναι για τη μοτοσυκλέτα ότι το Mini του Ισηγόνη (1959) για τα αυτοκίνητα.

Το MSX 125, -Mini Street X-treme 125 – έρχεται να συνεχίσει την παράδοση αυτής της «αυθεντικής μοτοσικλέτας ελεύθερου χρόνου». Με μικρούς τροχούς 12”, έχει στο DNA του κάτι και από την υπόλοιπη σειρά των λιλιπούτειων Honda, Dax και Ape που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εμφάνισή τους το 1963.

Το MSX125 κατασκευάζεται στην Ταϋλάνδη και είναι αρκετά μικρό ώστε να παρέχει ευελιξία, ωστόσο δίνει την αίσθηση μεγάλης μοτοσυκλέτας υιοθετώντας εξαρτήματα κανονικού μεγέθους. Αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Ζ δεν ακολούθησαν στην ανανέωση, ωστόσο το ύφος παραμένει.

Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας μίνι και μιας κανονικής μοτοσικλέτας, προσφέροντας συναρπαστική απόδοση με συμπεριφορά και στυλ. Παντρεύει τη fun αίσθηση με το σκληροτράχηλο, αστικό χαρακτήρα, δείχνει σύγχρονο θυμίζει όμως και το θρυλικό “Z”.

Ο κινητήρας του MSX125 είναι ένας αποδοτικός 4χρονος με 125 κ.εκ. και ψεκασμό. Εξελιγμένος για χαμηλή κατανάλωση και πιο ομαλή απόδοση ροπής και ισχύος, συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων με συμπλέκτη.

Τα μηχανικά μέρη περιβάλλει ένα ανοικτό ατσάλινο πλαίσιο, ενώ η σέλα υποδέχεται και συνεπιβάτη. Το φωτιστικό σώμα θυμίζει τα μεγάλα CB, εμπρός φορά ανεστραμμένο πιρούνι, πίσω ανάρτηση με μονό αμορτισέρ, υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω και ζάντες αλουμινίου 12 ιντσών με φαρδιά ελαστικά χαμηλού προφίλ.


Βγαίνει σε 3 χρωματισμούς, κόκκινο, κίτρινο και άσπρο και είναι διαθέσιμο ήδη και στην Ελλάδα.
Δείτε το promo video όπου αποκαλύπτονται και άλλες πλευρές του χαρισματικού νέου «μπόμπου»