Την παραμονή τους στο MasterChef διεκδίκησαν τρεις παίκτες της μπορντό μπριγάδας, στο επεισόδιο του μαγειρικού διαγωνισμού του STAR που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο λόγος για τον Μάριο, τον Γιάννη και τον Αλέξανδρο.

Στο τέλος της μαγειρικής τους αναμέτρησης, λοιπόν, ένας εκ των τριών παικτών της μπορντό μπριγάδας του ριάλιτι μαγειρικής θα έπρεπε να αποχωριστεί την μαύρη του ποδιά και να κλείσει για πάντα την πόρτα του πλατό πίσω του. Νωρίς νωρίς, μέσα από την διαδικασία της «τελευταίας ευκαιρίας, ο Άνχελ κατόρθωσε να γλιτώσει και να παρακολουθήσει σαν απλός θεατής την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Ο καλεσμένος σεφ των τριών κριτών του MasterChef, ο Γιάννης Μαρινόπουλος παρουσίασε ένα πιάτο υψηλών προδιαγραφών το οποίο και θα έπρεπε οι διαγωνιζόμενοι να αντιγράψουν όσο πιο πιστά μπορούσαν. Στη συνέχεια, όπως πάντα, οι κριτές και ο καλεσμένος τους θα δοκίμαζαν ένα ένα τα πιάτα χωρίς να γνωρίζουν ποια προσπάθεια αντιστοιχεί σε ποιον διαγωνιζόμενο.

Και όλες οι προσπάθειες, όπως τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης στο τελευταίο μέρος του επεισοδίου, ήταν αξιοπρεπέστατες με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Ποιος παίκτης θα αποχωρούσε αυτή τη βραδιά, λοιπόν, ένα βήμα πριν από την τελική 12αδα του MasterChef;

Πρώτος βαθμολογήθηκε ο Μάριος, ο οποίος και κατόρθωσε να συγκεντρώσει 35 βαθμούς. Στη συνέχεια, οι κριτές του MasterChef και ο καλεσμένος τους, βαθμολόγησαν τον Αλέξανδρο με 30 πόντους.Έτσι η… τύχη αυτής της αποχώρησης έμελλε να κριθεί ανάμεσα στον Αλέξανδρο και τον Γιάννη.

Σύμφωνα με την βαθμολογία, ο παίκτης που έπρεπε να αποχωρήσει οριστικά από το MasterChef σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο ήταν ο Γιάννης προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στον εξώστη και στους τηλεθεατές! 7, 6, 6 και 7 ήταν οι βαθμοί που συγκέντρωσε ο έμπειρος παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής εξαιτίας των αστοχιών που είχε το πιάτο του.

«Σεφ, δεν μπορώ να βάλω τον επίλογο. Αυτή τη στιγμή είμαι σε μια φάση που μόνο την ποδιά μου μπορώ να αφήσω, δεν μου βγαίνουν τα λόγια» εξομολογήθηκε δακρυσμένος ο Γιάννης για να ζητήσει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος από τον εξώστη να χειροκροτήσουν το «απόλυτο 10 σε δοκιμασία του MasterChef» κατά την φορτισμένη, συναισθηματικά, αποχώρηση του.