Δύσκολες στιγμές στον «αέρα» βίωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά που είδε μπροστά στα μάτια της την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο στην οποία έχασαν την ζωή τους οι δύο χειριστές. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, την στιγμή που βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα και μιλούσε για τις συνθήκες της πτώσης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική της φόρτιση και «λύγισε».

«Δύσκολη στιγμή για όλους μας. Συγκλονιστήκαμε. Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας. Ήταν… Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν στη φωτιά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι. Και ο λόγος που εκείνη την ώρα δεν ήμασταν ακόμα στον «αέρα» ήταν γιατί ο Γιώργος κατέγραφε… Θαυμάζαμε την προσπάθειά τους… Κατέγραφε το πλάνο αυτό… Το οποίο… Με συγχωρείτε…» είπε με «σπασμένη» φωνή η δημοσιογράφος.

Τριήμερο πένθος

Νεκροί είναι τελικά οι δύο χειριστές ηλικίας 27 και 34 ετών του καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσπάθειας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατακαίει από τη Δευτέρα (24/7) στην Εύβοια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ: Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.