Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εξελίξεις σχετικά με τις καταστροφικές φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα. Τα ξένα δίκτυα κάνουν αναφορές στις πυρκαγιές τονίζοντας πως οι φυσιολογικοί καλοκαιρινοί κίνδυνοι επιδεινώνονται λόγω της ακραίας ζέστης που ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα και οι οποίοι φροντίζουν να κρατούν κατοίκους και επισκέπτες σε ασφαλή απόσταση από τις φωτιές. Μάλιστα, αρκετά δίκτυα έχουν ανταποκριτές στην Ελλάδα οι οποίοι καλύπτουν δημοσιογραφικά τις φωτιές για λογαριασμό τους.

Μεταξύ των ρεπορτάζ ήταν και αυτό του αραβικού δικτύου Al Jazeera το οποίο τόνισε ότι η συγκεκριμένη εικόνα αποτελεί δυστυχώς ετήσιο φαινόμενο για την Ελλάδα. «Σχεδόν κάθε καλοκαίρι πλέον η Ελλάδα φλέγεται. Όμως η εξοικείωση δεν μειώνει τον πανικό της στιγμής» ανέφερε ο δημοσιογράφος του αραβικού δικτύου.

Στο τέλος της προβολής του σχετικού βίντεο στον «αέρα» του Action 24, η Ντόρα Κουτροκόη φάνηκε απορημένη.

«Μου έκανε εντύπωση» είπε αρχικά και στην συνέχεια τόνισε: «Λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τις πυρκαγιές, έχουν κάθε καλοκαίρι και δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με τον πανικό. Δεν το κατάλαβα αυτό το σχόλιο, το αφήνω ασχολίαστο και απλά το αναφέρω».