Επέστρεψε στο MasterChef 2023 λίγο πριν τον μεγάλο τελικό. Ο Γιώργος Πορφύρης, ο πρώτος «εισβολέας» του φετινού τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής από το 1o MasterChef, ήταν κάπως… ξενερωμένος στο επεισόδιο της Δευτέρας (12/6) με όσα του «έσουραν» οι συμπαίκτες του όσο καιρό ήταν στο παιχνίδι.

«Νιώθω λίγο αμήχανα… Βγαίνοντας από το παιχνίδι είδα αρκετά πράγματα, είδα πολλές άσχημες εκφράσεις, πολύ ακραίες συμπεριφορές που μου φαίνονται τελείως unfair play. Ήξερα προφανώς ότι αρκετά άτομα δε με συμπαθούν… δεν περίμενα ποτέ τέτοιες εκφράσεις, βρισιές, συμπεριφορές. Αν τον χρόνο που κατανάλωσαν να με βρίζουν τον είχαν χρησιμοποιήσει για τον διαγωνισμό, θα κέρδιζαν σίγουρα!», είπε με το γνωστό του χιούμορ ο Πορφύρης στην κάμερα.

Ο Γιώργος Πορφύρης, η Μαρία Λαζαρίδου, ο Άγγελος Τσιγκάκος και ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης επιστρατεύτηκαν για μία τελευταία ομαδική δοκιμασία με αρχηγούς τους δύο φιναλίστ. Κι αν ο ίδιος επέστρεψε ξενερωμένος και λιγομίλητος, οι χρήστες του Twitter είχαν πολλά να πουν για την στιλιστική επιλογή του Σωτήρη Κοντιζά που θύμισε «Γκαρνταρόμπα του Χατζηφωτίου» – «Με την ρομπ ντε σαμπρ του μακαρίτη», «Καλησπέρα και καλή βραδιά με το φάσιο άικο εδώ».

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η Μαρία Μπέη είπε στον Γιώργο το πόσο της έλειψε. «Από τότε που έφυγες τα περνάω χάλια, έφυγε το άλλο μου μισό!», του είπε. «Γιατί περνάγαμε ποτέ καλά», της απάντησε γελώντας. «Όταν θα βγεις θα καταλάβεις», είπε στην Μπέη όλο νόημα.

«Προκάλεσα τόσο πολύ με τη συμπεριφορά μου;», πρόσθεσε στην κάμερα για τα όσα άκουσε από τους συμπαίκτες του. «Με τον Μότο έπεσα από τα σύννεφα που έβγαζε τόση κακία. Δεν το πίστευα ότι ένα παιδί μπορεί να μιλήσει τόσο πολύ άσχημα για έναν άνθρωπο που δεν ξέρει… Και για την Πωλίνα, καλά τη Στέλλα, τον Άγγελο… ο Θοδωρής γιατί με έκραζε;», είπε γελώντας.

Μπέη ή Τράκας; Ποιος κέρδισε την 3η δοκιμασία;

Ζητούμενο της δοκιμασίας ήταν ένα μενού τριών πιάτων, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν 135 λεπτά αλλά με μία διαφοροποίηση. Στο τέλος κάθε 45λεπτου έπρεπε να έχουν έτοιμο το πιάτο από κάθε κατηγορία.

Ανάμεσα σε 18 υλικά οι δύο φιναλίστ θα έπρεπε να συμφωνήσουν ποια θα χρησιμοποιούσαν.

Με γενική βαθμολογία 9 στα 10, η Μαρία και η ομάδα της, που αποτελούνταν από τον Άγγελο και τον Πορφύρη κέρδισε τη δοκιμασία και οι δυο βοηθοί της από 5.000 ευρώ έκαστος.

Η Μαρία συγκινήθηκε και ευχαρίστησε την ομάδα της, ενώ ο Νίκος Τράκας, ακάθεκτος, συνεχίζει να στοχεύει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου του ΜasterChef και του μεγάλου χρηματικού επάθλου.