Στο επεισόδιο της Δευτέρας (22/5) του ΜasterChef οι κριτές ανακοίνωσαν ότι η μπλε ομάδα αποτελούμενη από τους Νίκο Τράκα, Μαρία Μπέη και Αλέξανδρο κέρδισαν την τελευταία – δύο φάσεων – ομαδική δοκιμασία και είναι στους top 5 του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής. Από την άλλη Γιώργος Πορφύρης, Άγγελος και Μαρία Λαζαρίδου έπρεπε να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι μέσα από την αντιγραφή πιάτου.

Αφού έμαθε ότι θα συμμετέχει σε διαδικασία αποχώρησης ο Γιώργος Πορφύρης έκανε μια … ιδιαίτερη παρομοίωση. «Ο τάκος είναι σαν το ποδήλατο. Σαν το σεξ. Δεν ξεχνιέται, αλλά άμα πέσεις τη γά@@@σες».

«Πολύ χαρά που κερδίσαμε και που ήμαστε στους πέντε του MasterChef. Νομίζω ότι ήταν το ιδανικό κλείσιμο για ομαδική» δήλωσε ο εκ των νικητών Αλέξανδρος.

«Δεν μπορώ να σου πω ποιος θέλει να μείνει, ποιος θέλω να φύγει. Παρ’ όλα αυτά επειδή ξέρω ότι θα με αναγκάσεις, θέλω να σου πω ότι θέλω να μείνει ο Πορφύρης» είπε με τη σειρά της η Μαρία Μπέη στην κάμερα και στους συμπαίκτες της στην ομάδα ανέφερε ότι είχε πρώτη φορά ήταν αγχωμένη και πως ακόμη και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτρεμε ολόκληρη.

Ξεκινούν οι ημιτελικοί του διαγωνισμού μαγειρικής

Γιώργος, Άγγελος, Νίκος, Μαρία και Αλέξανδρος έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την τελική πεντάδα του MasterChef 2023.

Μετά την αποχώρηση με πολλά δάκρυα της Μαρίας Λαζαρίδου – «Όλη μέρα προετοιμάζομαι, είπα ότι δεν θα κλάψω, αλλά που…» είπε και έκανε πρόβλεψη για την τελική τριάδα – όταν η Μαρία Μπέη ρωτήθηκε χιουμοριστικά αν προτιμά την Μαρία Λαζαρίδου λόγω της φιλίας τους ή τον Δημήτρη Μπέλλο, η ίδια ανέφερε: «Την Μαρία που έδιωξε τον Δημήτρη Μπέλλο. Νομίζω ότι μου έκανε πολύ καλό που έδιωξε τον Δημήτρη» ενώ είπε ότι είναι «εξαιρετικό κορίτσι, εξαιρετική μαγείρισσα, θα μου λείψουν οι συζητήσεις που είχα μαζί της».

Οι πέντε φιναλίστ στη συνέχεια κατέβηκαν από τον εξώστη και αφού οι κριτές αστειεύτηκαν λέγοντάς τους να κοιτάξουν την πόρτα στη συνέχεια για ακόμα μια φορά πως δεν υπάρχουν επιστροφές.

«Είσαστε οι πέντε παίκτες του πιο δύσκολου MasterChef 2023. Ένα MasterChef χωρίς επιστροφές, με εισβολές και με τη δυσκολία να έχει πιάσει κόκκινο. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πιο σημαντικούς καλεσμένους, δύσκολα πιάτα και ταξίδια. Δεν ξέρω αν έχετε άσους στο μανίκι σας. Είναι η ώρα να δείξετε τι πραγματικά ξέρετε και πόσο το θέλετε. Ένας από εσάς θα είναι ο επόμενος MasterChef. Παιδιά ετοιμαστείτε ξεκινούν οι ημιτελικοί», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Κλείνουμε το κεφάλαιο “διακοπές” στο MasterChef και ανοίγουμε το κεφάλαιο “πάμε να μαγειρέψουμε”» είπε μετά τις δηλώσεις του Κοντιζά και παίρνοντας σοβαρό ύφος ο Νίκος Τράκας.