Μία από τις υποθέσεις, με τις οποίες ασχολήθηκε το «Φως στο Τούνελ» τη νύχτα της Παρασκευής (19/5) ήταν αυτή της Ελευθερίας Αγραφιώτου, της άτυχης τραπεζικής υπαλλήλου, που βρέθηκε δολοφονημένη σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκαταστήματος.

Μάλιστα, στην έναρξη η Αγγελική Νικολούλη μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και τους παρευρισκόμενους στο πλατό το προσωπικό σοκ που η ίδια αισθάνθηκε για αυτή την υπόθεση «Και μόνο στην εικόνα, γιατί έχουμε κάνει την αυτοψία και έχουμε βρεθεί εκεί στον χώρο, σοκάρομαι. Είναι άγρια τα στοιχεία και έγιναν τόσα λάθη» ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια, για να ακολουθήσουν τα λεγόμενα ενός μάρτυρα που έζησε από κοντά όσα διαδραματίστηκαν κατά τον εντοπισμό της σορού της και τόνισε χαρακτηριστικά «Ακόμη βασανίζονται τα παιδιά που βρήκανε το πτώμα από την εικόνα που είδαν».

«Ξέρεις τι έγινε εκεί στο υπόγειο;» – Μαρτυρία σοκ

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος με θύμα την Ελευθερία Αγραφιώτου δεν έχει τιμωρηθεί. Για αυτό το άγριο φονικό, υπήρχε αρχικά ένας ύποπτος. Είχε συλληφθεί εκείνη την περίοδο για απόπειρες βιασμού γυναικών και το όνομά του συνδέθηκε με τη δολοφονία της συνταξιούχου διευθύντριας τραπέζης. Όμως, δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του και φυλακίστηκε για τις απόπειρες.

Ο 37χρονος άνδρας εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος. Στόχος του, να αλλάξει τη ζωή του και να ξεχάσει. Το «Τούνελ» εντόπισε συγγενή του και μίλησε για όλα.

«Δεν το έχει κάνει αυτός»

«Δεν το έχει κάνει αυτός», είπε κατηγορηματικά και συνέχισε: «Μπήκε αυτός που την σκότωσε και μετά άρχισαν να τραβολογάνε το παιδί. Ξέρεις τι έγινε εκεί μέσα στο υπόγειο με την Αστυνομία; Χαμός. Και που την πάτησαν; Στο νούμερο παπουτσιού του δράστη. Που δεν είχε καμία σχέση. Το παιδί φοράει μεγαλύτερο από αυτό που βρήκαν εκεί στον τόπο. Και ο ίδιος ο διοικητής διέταξε επί τόπου να το αφήσουν το παιδί. Είχαν πει τότε ότι ο δράστης μετακίνησε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου. Μα το παιδί δεν ξέρει να οδηγεί. Και στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δεν είχε πάει. Ο δολοφόνος κούτσαινε κιόλας», απάντησε ο συγγενής.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής τον ρώτησε από πού γνωρίζει αυτήν την λεπτομέρεια, απάντησε ότι του το είπαν από την αστυνομία.

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε:

«Έχει βρει εργασία και απασχολείται. Πηγαίνει και σε σχολείο. Όλα αυτά τα έκανε για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που την αγάπησε πολύ και τον έκανε ό,τι ήθελε. Τον εξουθένωσε και οικονομικά, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Μέχρι που στο τέλος τον παράτησε και τρελάθηκε. Το μυαλό του πήγαινε στην πρώην όταν έβλεπε άλλες γυναίκες. Ρε παιδί μου απλά έβλεπε καμιά κοπέλα και της μίλαγε. Δεν σκότωσε όμως αυτός την Αγραφιώτου. Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να αλλάξει τη ζωή του και πρέπει όλοι να το σεβαστούμε. Οι Αρχές να κοιτάξουν να βρουν τον πραγματικό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος».

«Τι είδαμε στον χώρο πριν τη δολοφονία της γυναίκας»

Η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε περίπου έναν χρόνο μετά το φρικιαστικό έγκλημα, να μπει στο υπόγειο και το κλιμακοστάσιο του πολυκαταστήματος που παγιδεύτηκε και δολοφονήθηκε άγρια η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Η επιτόπια έρευνα «έδειξε» τις κινήσεις του αδίστακτου δράστη στον σκοτεινό χώρο του υπογείου αλλά και το σημείο διαφυγής του. Η κάμερα κατέγραψε την έξοδο κινδύνου που οδηγούσε στον εξωτερικό χώρο, όπου δεν υπήρχαν τότε κάμερες και συναγερμός.

Η πόρτα αυτή μπορούσε να ανοίξει από μέσα, αλλά από την εξωτερική πλευρά μόνο με κλειδιά.

Από την έρευνα φάνηκε η βιαιότητα της επίθεσης εναντίον της τραπεζικής υπαλλήλου, που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα. Ο μανιακός, όπως πιστεύουν οι Αρχές δολοφόνος, την αιφνιδίασε και την χτυπούσε άγρια στους τοίχους των υπογείων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διατηρεί διαμερίσματα στον χώρο του πολυκαταστήματος όπου έγινε το στυγερό έγκλημα της Ελευθερίας Αγραφιώτου, είχε μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη σε μία προσπάθεια της δημοσιογράφου να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου.

Ανέφερε πως τα δύο διαμερίσματα ήταν κλειστά εκείνη την περίοδο.

«Δεν υπήρχαν εργάτες τότε. Είχαμε σταματήσει τις εργασίες, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι περισσότερες και είχαν μείνει μόνο κάποιες εκκρεμότητες. Εκείνη την περίοδο δεν είχε κανένας πρόσβαση στα διαμερίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα ασανσέρ που οδηγούν κατευθείαν στα διαμερίσματα και εάν κάποιος θα μπορούσε να είχε πρόσβαση σε αυτά, απάντησε πως εκείνο το διάστημα δεν ήταν σε λειτουργία τα ασανσέρ.

Ο ίδιος θεωρεί πως το πιο πιθανό είναι ο δράστης να διέφυγε από την έξοδο κινδύνου στο υπόγειο.

«Τα κλειδιά αυτής της πόρτας απ’ όπου θα μπορούσε κάποιος να φύγει χωρίς να τον καταγράψουν οι κάμερες, τα παραδώσαμε στον δήμο Αμαρουσίου όταν κάναμε και τη δωρεά για την παραχώρηση του πάρκινγκ. Είναι πολύ πιθανό ο δράστης να χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη έξοδο για να διαφύγει. Κάποια στιγμή που κάναμε μία αυτοψία για μία βλάβη, είδαμε ότι δεν υπήρχε φωτισμός εκεί και είπαμε πως ήταν πολύ επικίνδυνο», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

«Είσαι διατεθειμένη να καταθέσεις;»

Μια σημαντική μαρτυρία έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στο «Φως στο Τούνελ» κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Οι εξελίξεις, όπως φαίνεται, παρακίνησαν μάρτυρες, με μια σημαντική πληροφορία να φτάνει στο πλατό της εκπομπής.

«Κάτι λέγαμε πριν για μάρτυρες που κάποια στιγμή μιλάνε. Έχουμε πάρει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, μια σημαντική μαρτυρία. Μας στέλνει σε έναν άλλο παρόμοιο χώρο για το τι ακριβώς έγινε εκεί, για την καταγγελία που έγινε και η Αστυνομία δεν τη έλαβε σοβαρά υπόψιν, πριν», είπε η Αγγελική Νικολούλη, συμπληρώνοντας:

«Κοπέλα μου σε ευχαριστώ, σε καταλαβαίνω, δε θέλω να πω λεπτομέρειες. Όπως φαίνεται η υπόθεση της Αγραφιώτου θα ανοίξει πάλι. Είσαι διατεθειμένη να καταθέσεις; Δεν μπορούμε να δώσουμε τα στοιχεία σου, αν δε δώσεις την άδειά σου».