Η Έλενα Ακρίτα τάχθηκε κατά του Διονύση Σαββόπουλου και την άποψη του πως ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Με μια σειρά αναρτήσεων, η Έλενα Ακρίτα είπε την άποψή της τονίζοντας πως λυπάται που δεν έχει στα χέρια της ένα δίσκο δικό του που είχε πάρει σε μικρή ηλικία προκειμένου να του τον επιστρέψει.

Το πρωί της Πέμπτης (18/05), ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του «Πρωινό» στον Ant1 απευθύνθηκε στην Έλενα Ακρίτα και έκανε λόγο για φασισμό.

Ο παρουσιαστής του Ant1 ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι κακό ο Σαββόπουλος να πει ό,τι θέλει και ό,τι γουστάρει, κρίνεται γι’ αυτό από τον κόσμο. Όμως, είναι κακό να πούμε cancel στον Σαββόπουλο και στο έργο του επειδή πολιτικά διατύπωσε μία άποψη η οποία διαφωνεί με τη δική μας. Για μένα, αυτός είναι φασισμός.

Προφανώς χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαϊκίστικο λόγο του Πολάκη, αλλά τώρα δεν τον έχει μόνο από τον Πολάκη, τον έχει και από την κ. Έλενα Ακρίτα, η οποία θα μπει στη Βουλή αφού είναι στο Επικρατείας που έχει ένα λαϊκίστικο τρόπο να εκφράζει την άποψή της. Αλλά, η κα Ακρίτα έχει μια διαφορετική αφετηρία, υποτίθεται ότι είναι άνθρωπος του πνεύματος. Έχει υπάρξει δημοσιογράφος κορυφαία -τώρα πια δεν θα είναι γιατί θα είναι πολιτικός-, αρθρογράφος κορυφαία, σεναριογράφος με επιτυχημένες σειρές. Απορώ γιατί θέλει να θυμίζει στην ρητορική της τον κ. Πολάκη.

Εγώ απορώ γιατί τώρα ξαφνικά τέτοιο όψιμο ενδιαφέρον να δούμε τι αρνητικό έχει κάνει ο Σαββόπουλος στην καριέρα του για να τον αποδομήσουμε τώρα, όταν είχε όλη την ευκαιρία η κα Ακρίτα αν ήθελε όλα αυτά τα χρόνια να βγει να τον αποδομήσει. Προσπαθούμε να “κοντύνουμε” έναν άνθρωπο που έχει μια άποψη διαφορετική από τη δική μας, διότι θεωρούμε ότι έτσι κονταίνουμε και την άποψη. Πόσο λάθος είναι αυτό;

Η άποψή του είναι η άποψή του. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να “κοντύνεις” έναν άνθρωπο. Αυτό δεν είναι φασισμός; Η αποδόμηση μιας άποψης είναι θεμιτή, η επίθεση σε έναν άνθρωπο από πότε είναι δίκαιη; Πάμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι φασίστες για να μη μας λείψει ο φασισμός από τη Βουλή;»