Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν την Πέμπτη (29/9) καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα στο «Πρωινό» σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε για την κατάθεσή του στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο ηθοποιός θέλησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έκανε αρχικά και πάλι τα παράπονά του επειδή τον κυνηγούν οι κάμερες και κατόπιν μίλησε για την κατάθεσή του.

«Είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου, τις πιο επώδυνες, με πολύ άσχημη ψυχική διάθεση. Πιέστηκα πάρα πολύ. Μετά το δικαστήριο πήγα στη θάλασσα για να ηρεμήσω. Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκα ήταν “πιστοποιήστε μας αν πέθανε ο Κώστας Καζάκος” και είπα “πήρατε τον κ. Μπιμπίλα ή τον Χάρο”; Όταν έγινε αυτή η αναποδιά με τον φίλο μου τον Μάγκα πέσαν όλοι πάνω μου να με φάνε.

Έγινε άλλο λάθος μετά με το θέμα του Χρήστου Βασιλόπουλου. Έκανε μία ανάρτηση που δεν γνώριζα και μπαίνοντας στο Facebook είδα μια δημοσίευση από άλλον ηθοποιό που μου άρεσε και την αναδημοσίευσα. Μετά μίλησα με τον Χρήστο» είπε και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Όταν αρχίσει κάποιος να ρωτάει για την σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα θα πρέπει να πεις όλα όσα γνωρίζεις. Εάν δεν τα πεις, τότε λες ψέματα. Γιατί αλλιώς, κανείς μάρτυρας δεν χρειάζεται να πάει στο δικαστήριο, ήταν κανείς μπροστά στους βιασμούς; Εμείς ως μάρτυρες πάμε να πούμε ό,τι γνωρίζουμε για έναν χαρακτήρα. Αν πεις δεν γνωρίζω θα πεις ψέματα. Εγώ ως άνθρωπος βάζω πάνω από τη φιλία την αλήθεια. Η οικογένειά του ασφαλώς και στεναχωρήθηκε. Δεν με πειράζει κανείς να πει ό,τι θέλει. Εγώ έχω καθαρή τη συνείδησή μου. Αυτά δεν θα είχαν ειπωθεί ποτέ αν δεν είχαμε πάει σε δίκη, αυτό εξήγησα, θα ήταν επτασφράγιστα μυστικά. Δεν μπορείς να τα αποκρύψεις στη δίκη. Αλλιώς τα δικαστήρια θα έβγαζαν λάθος αποφάσεις.

Είμαι κατά των παραθύρων που καταγγέλλουν. Όπως ο φίλος μου ο Λαμπάτος, που έπρεπε να τα πει στα αρμόδια όργανα.

Όταν τελειώσει όλο αυτό βεβαίως και θα μιλήσω στην Ελπίδα και στον Πέτρο.

Θα ήθελα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί να ζητήσουν συγγνώμη. Αυτή η δύναμη της συγγνώμης πού στο διάολο πήγε;

Ο Κούγιας με έβρισε μέσα στο δικαστήριο επειδή του είπα καλημέρα. Γιατί πρέπει να με πει καραγκιόζη; Κι εγώ Νομικά σπούδασα αλλά όταν είδα ότι πρέπει να υπερασπιστώ το ψέμα έφυγα. Ήμουν πάντα φιλαλήθης γι’ αυτό είμαι ευτυχής» είπε.

Ο ηθοποιός και Πρόεδρος του ΣΕΗ απάντησε, μεταξύ άλλων και για την προσωπική του ζωή, ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΕΗ

«Θα σας πω μία αλήθεια γιατί εγώ δεν ντρέπομαι. Εγώ είμαι ερωτευμένος αλλά άμα δεν υπάρχει ανταπόκριση τι να το κάνεις; Ευτυχής πάντως είμαι» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε με χαμόγελο: «Πάντως είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος από όλες τις απόψεις».

Ακόμα, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στη θητεία του ως Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η οποία θα διαρκέσει ακόμα ενάμιση χρόνο. «Δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα. Πρέπει οι νέοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγουν μπροστά και μαζί με τους παλιούς να βγουν μπροστά ώστε να δικαιωθούν».