Σήμερα το πρωί άρχισαν οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ με αιχμή το ζήτημα των συμβασιούχων.  Η στάση εργασίας ολοκληρώνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ωστόσο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται έως τις 29/6.

Η ΕΣΗΕΑ έχει αποφασίσει στάσεις εργασίας και απεργίες, διεκδικώντας λύση για τους περίπου 1.100 συµβασιούχους της ΕΡΤ, ζητώντας να δοθεί λύση στο ζήτηµα των συµβασιούχων µε τη µετατροπή των συµβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιµακωθούν από την ερχόµενη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, µε τετράωρη στάση εργασίας το πρωί (08.00-12.00) και δίωρη το απόγευµα (19.00-21.00). Αντίστοιχες στάσεις εργασίας έχουν προγραµµατιστεί και για την Τρίτη, 22 Ιουνίου.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Ιουνίου και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου.

Είναι λοιπόν πιθανό οι 16 αγώνες που διεξάγονται εκείνες τις ημέρες (δείτε εδώ αναλυτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ) να µεταδοθούν από τη ΝΕΤ χωρίς περιγραφή και σχολιασμό (γεγονός όχι απαραίτητα κακό καθώς δεν είναι λίγες οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλάθλων για την ποιότητα της μετάδοσης από ορισμένους δημοσιογράφους…).

Από την ΕΡΤ λέγεται πάντως πως οι συµβάσεις εκείνων που απασχολούνται για το Μουντιάλ λήγουν κατ’ εξαίρεση στο τέλος Ιουλίου, σηµειώνοντας πως γίνονται συζητήσεις ώστε να δοθεί παράταση ενός µήνα στην ισχύ όλων ανεξαιρέτως των συµβάσεων, ώστε να αντιµετωπιστεί το ζήτηµα