Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Τρίτης (28/6) στην παρέα της εκπομπής «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ με ιδιαίτερες εξομολογήσεις από τη ζωή και την καριέρα του. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με τη μουσική και το πρώτο του δάσκαλο, έναν τυφλό πλανόδιο ακορντεονίστα στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών.

Μέσα από τη μουσική του περιπλάνηση γνώρισε τον Νικόλα Άσιμο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Σταθμός στη ζωή του φυσικά όταν οι δρόμοι του συναντήθηκαν με εκείνους του Σάκη Μπουλά. Ανέφερε για τον αδελφικό του φίλο ότι είχε πάθει και είχε δοθεί στα πάθη του και μερικές φορές ο ίδιος τον συμβούλευε. Επίσης, ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε και για τα δικά του πάθη.

«Με τον Σάκη ήμασταν αδελφικοί φίλοι. Είχαμε πολλές διαφωνίες για τον τρόπο ζωής. Ήθελα να είναι δυναμικός ο Σάκης σε κάποια πράγματα που τα πάθη του τον οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν. Του έδινα πολλές φορές συμβουλές παρότι δεν είμαι τέτοιος.

Όταν ένας άνθρωπος μπαίνει στα πάθη του με υστερικό τρόπο δεν είναι καλό. Είχε αυτογνωσία αλλά έβαζε μέσα του πράγματα που δε μπορούσε να ξεπεράσει. Έπινε πάρα πολύ. Εγώ γινόμουν ράκος και εκείνος την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά» εξομολογήθηκε ο Γιάννης Ζουγανέλης και για το αν έχει ο ίδιος πάθη απάντησε: «Έχω συμπλέγματα που μου προέκυψαν. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαώνεται, στενεύω και στενοχωριέμαι όταν κάποιος χάσει το σθένος του. Δύσκολα θα δακρύσω και θα κλάψω».

Το γεγονός ότι ασχολήθηκε με τη σάτιρα θεωρεί πως του έκανε κακό μουσικά. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποκάλυψε ποιό από τη σάτιρα και τη μουσική έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στο άλλο και δήλωσε ότι έχει κάνει πράγματα τα οποία τώρα που τα βλέπει δεν τα θέλει, όχι όμως γιατί είναι ευτελή αλλά γιατί τότε που τα έκανε υπήρχε υπέρμετρη έκθεση.

«Το ένα κάνει κακό στο άλλο. Η κωμικότητα είναι παρεξηγήσιμη επειδή υπάρχουν ευτελείς προσωπικότητες. Έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι ότι έχω κάνει ευτελή πράγματα αλλά δεν συντάσσομαι μαζί τους. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα τα έκανα. Έχω κάνει πράγματα, τα οποία τώρα που τα βλέπω δεν τα θέλω».

«Έχω κρεμαστεί γιατί κριτικοί που αποδέχομαι για τις κρίσεις τους ταυτίσανε τον ρόλο που υποδύθηκα λες και ήμουν εγώ» τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμη στη σχέση ζωής με την Ισιδώρα Σιδέρη «Όταν γνωρίστηκα με τη γυναίκα μου μού είπε ότι άρεσα στη φίλη της» είπε και πρόσθεσε τι ήταν αυτό που τον προσέλκυσε σε εκείνη αλλά και πώς κατάλαβε πως η κόρη του, Ελεωνόρα, γεννήθηκε με ταλέντο στο τραγούδι. Ανέφερε και τον… ισχυρισμό της θυγατέρας του ότι εκείνη τους διάλεξε ως γονείς.