Οι δυο ομάδες, κόκκινη και μπλε, έφτασαν στο συμβούλιο της εβδομάδας του MasterChef με ανανεωμένη σύνθεση μελών και νέους αρχηγούς.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, έχοντας στη διάθεσή του τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας, επέλεξε να προστεθούν στην κόκκινη ομάδα η Ελπίδα Μορφούλη και ο Νικήτας Μπατσικούρας και κατά συνέπεια να επιστρέψουν στην μπλε ομάδα ο Δημήτρης Ταϊρίδης, η Βασιλική Δροσάτου και ο Νίκος Μπέρκας. Ο Γιάννος Σδούγκας και ο Βασίλης Μπόλλος είναι οι νέοι αρχηγοί της κόκκινης και της μπλε ομάδας αντίστοιχα.

Μια καίρια ερώτηση έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς στον Βασίλη, κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της ομαδικής δοκιμασίας. Ο αρχηγός έπαθε «τσότσο» και ο Σωτήρης Κοντιζάς… χάθηκε. Με τους Μπλε στη συνέχεια να επικρίνουν τον αρχηγό τους και τις ικανότητές του στη δοκιμασία.

Η Ελισάβετ πιστεύει ότι έφτιαξαν κανόλι και οι συμπαίκτες της… διαφωνούν

Οι κριτές ρώτησαν στη συνέχεια την Μπλε Ομάδα σχετικά με το γλυκό που ετοίμασαν. Η Ελισάβετ τότε είπε ότι έφτιαξαν κανόλι, αλλά οι συμπαίκτες της είχαν… άλλη γνώμη! Το γλυκό που έφτιαξαν δεν ήταν κανόλι, αλλά έμοιαζε με το ιταλικό γλυκό στο στήσιμο.

Η Φανή είπε πως η Ελισάβετ μπερδεύτηκε. Το πιάτο τους ήταν φύλλο κρούστας με πατισερί λευκής σοκολάτας και καφέ και κρέμα με κατσικίσιο τυρί, παστέλι και μπαχαρικά.

«Αν έχουν χιούμορ αυτοί που μας βλέπουν έξω, θα βάλουν ένα κανόλι και την φωτογραφία της Φανής να κοιτάει έτσι “Εν κανόλι τούτο;”» είπε γελώντας ο «Μπόμπαινας»

Ποια ομάδα κατάφερε να συνεργαστεί καλύτερα, παρουσιάζοντας ένα άρτιο vegetarian μενού degustation τεσσάρων σταδιών με συνοχή στο μενού της;

Τελικά, με μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, οι Κόκκινοι, με αρχηγό τον Γιάννο, αναδείχθηκαν νικητές.

«Ελπίζω να μην είναι η τύχη του πρωτάρη!» είπε ο Γιάννος που ήταν αρχηγός για πρώτη φορά στην πορεία του στο MasterChef 2022.

Οι παίκτες της Μπλε Ομάδας, όπως φάνηκε, ήξεραν από πολύ νωρίς την έκβαση των πραγμάτων.

Το πλεονέκτημα του αρχηγού της νικήτριας ομάδας και οι 10.000 ευρώ του Green Award

Το αποτέλεσμα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας δεν θα στοιχίσει σε κάποιον τη θέση του στο διαγωνισμό, θα καθορίσει όμως τη διεκδίκηση ενός πολύ σημαντικού επάθλου, από ένα μέλος της νικήτριας ομάδας. Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας κλήθηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση, που θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Μετά την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας, αυτή των «Κόκκινων», ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι δε θα φύγει κανένας παίκτης από τους ηττημένους «Μπλε», ωστόσο οι «Κόκκινοι» θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το Green Award με το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ.

Τη στιγμή που οι επτά της νικήτριας ομάδας χαμογελούσαν, ο σεφ και κριτής ζήτησε από τον Γιάννο, ως αρχηγό, να υποδείξει τον πρώτο από τους τρεις «Κόκκινους» που θα διεκδικήσουν το Green Award.

«Όλοι βοήθησαν, αλλά θα βάλω τον Νίκο», είπε ο Γιάννος, με τον Σωτήρη Κοντιζά να το ρωτάει τον λόγο που υπέδειξε τον Νίκο. «Ήμουν ανάμεσα στον Μάριο, τον Νίκο και τον Παναγιώτη… είναι τρία παιδιά που είμαστε πολύ φίλοι. Ο Νίκος βοήθησε σε όλα τα πόστα, έπρεπε να κάνω αυτήν την κίνηση… Είναι κι ένα σύνολο πραγμάτων, πολυεργαλείο, δεν έχει πάει ακόμα τάκο, υποστηρίζει την ομάδα για αυτό και τον επέλεξα», είπε ο Γιάννος.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Γιάννο», είπε με ένα τεράστιο χαμόγελο ο Νίκος Π. Ο σεφ και κριτής ανακοίνωσε τις δοκιμασίες που ακολουθούν για να πάνε δυο ακόμα «Κόκκινοι» στον τελικό για το Green Award.

Στη δοκιμασία, που ακολούθησε, τα μέλη της νικήτριας ομάδας διαγωνίστηκαν σε ατομικό επίπεδο για να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο της «Πράσινης Εβδομάδας».

Oι κριτές δοκίμασαν όλα τα πιάτα και κάλεσαν μπροστά την Ελπίδα και τον Πάνο δίνοντάς τους συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές προσπάθειές τους.

Όπως είπαν, και τα δύο πιάτα ήταν νόστιμα, είχαν ωραίο στήσιμο και ωραία ιδέα, ενώ υπήρχε και το ζητούμενο, η αγκινάρα.

«Η προσπάθεια όμως που κερδίζει το δεύτερο εισιτήριο για τη διεκδίκηση του Green Award ανήκει στον Πάνο!» ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Μέχρι τώρα, το πολυπόθητο «Πράσινο» έπαθλο διεκδικούν ο Νίκος ο Ιταλός και ο Πάνος. Οι κριτές αναζητούν ακόμα έναν παίκτη.