Ο Σταύρος, ο Νικήτας και ο Πέτρος διεκδίκησαν στο επεισόδιο της Παρασκευής (4/3) την παραμονή τους στο MasterChef 2022 αντιγράφοντας πιάτο με την υπογραφή του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Είχε προηγηθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, που ήταν γεμάτη «μπιπ» και νεύρα, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να ηρερεί τα πνεύματα μετά τις αδιανόητες φράσεις που ακούστηκαν στο πλατό.

Ο σεφ παρουσίασε ένα πιάτο που μόνο εύκολο δεν είναι, κι ας αποτελεί αγαπημένο ελληνικό πιάτο – αρνί – αφού όπως ανακοίνωσε η παραδοσιακή λαδόκολλα… τρώγεται!

Μάλιστα δήλωσε ότι τη συνταγή θα τη δώσει μόνο στους υποψήφιους που βγήκαν στον τάκο.

Ο χρόνος αποδείχθηκε ο χειρότερος εχθρός για τον Πέτρο, ο οποίος δεν πρόλαβε να στήσει πιάτο, αφήνοντας σχεδόν όλες τις παρασκευές του εκτός. Η προσπάθειά του δεν αξιολογήθηκε από τους κριτές και τον δημιουργό του, οι οποίοι του έδειξαν κενά καρτελάκια.

Όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, το πιάτο που έφτιαξε ήταν το τελευταίο που δοκίμασαν κατά σειρά κι επειδή το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο, προτίμησαν να μην το βαθμολογήσουν.

Από την όψη και μόνο το πιάτο του δεν ήταν μόνο ελλιπές, αλλά και το αρνάκι του άψητο.

Ασφαλείς στον εξώστη από την άλλη ανέβηκαν πρώτος ο Νικήτας που συγκέντρωσε συνολικά 28 βαθμούς και δεύτερος ο Σταύρος με 24 βαθμούς.

Ο Σταύρος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της αποχώρησης του Πέτρου, με τον οποίο έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι μέσα στον διαγωνισμό.

«Αυτή την εξέλιξη δεν την περίμενα. Είναι δύσκολη στιγμή. Έκανα έναν πραγματικό φίλο μέσα στο MasterChef και μου είναι δύσκολο. Ο Πέτρος είναι θαυμάσιο παιδί. Είναι δύσκολος ο αποχωρισμός», δήλωσε ο Σταύρος.

«Κέρδισα πολλά πράγματα. Φεύγω γεμάτος. Έχω ανθρώπους εδώ μέσα που για το διάστημα που τους ξέρω είναι πολύ κοντά μου. Θα μου λείψουν πολύ έξω», είπε ο Πέτρος με δάκρυα στα μάτια.

Εκείνος όμως που έκλεψε αρνητικά την παράσταση ήταν για άλλη μια φορά ο Δημήτρης που έκανε τη διαφορά και δεν χαιρέτισε τον συμπαίκτη του θεωρώντας υποκριτική την στάση των άλλων.

Όπως είπε στο κιου όλα γίνονται για την κάμερα και κατήγγειλε τους συμπαίκτες τους ως ψεύτικα συναισθηματικούς.

«Να σας διαβάσω κι εγώ ένα γράμμα; Αλλά το βρήκα στα σκουπίδια» είπε και αποκάλυψε ότι εκεί κατέληξε το γράμμα της Αναστασίας.

«Ο Δημήτρης είναι καβαλημένος» είπε ο Γρηγόρης.

Περίπου τα ίδια είπε και η Βασιλική λέγοντας ότι μόνο ο Σταύρος στεναχωρήθηκε για την αποχώρηση του φίλου του.