Επί σειρά ετών, η Κατερίνα Χριστοφιλίδου παρουσίαζε το Eco News στον ΣΚΑΪ. Όταν είχαν αρχίσει τα πρώτα… σύννεφα να φαίνονται πάνω από την εκπομπή της, υπήρξαν σκέψεις, το Eco News να ενταχθούν σε κάποια εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Η δημοσιογράφος και ο ΣΚΑΪ δεν τα βρήκαν και οι δυο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους. Η εκπομπή «κόπηκε» όμως η δημοσιογράφος βρήκε τη νέα της επαγγελματική στέγη στην ΕΡΤ.

Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου έκλεισε πίσω της την πόρτα του ΣΚΑΪ και πέρασε το κατώφλι της ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2020 και έβαλε… στόχο να κάνει την κρατική τηλεόραση «πράσινη».

«Το κλίμα» ονομάζεται η εκπομπή που παρουσιάζει από τον Νοέμβριο του 2021 η Κατερίνα Χριστοφιλίδου εβδομαδιαία στην ΕΡΤ και πρόκειται για τη μοναδική «πράσινη» εκπομπή σε ολόκληρη την ελληνική τηλεόραση.

Η Κατερίνα Χριστοφιλίδου, η πλέον ειδική σε ζητήματα περιβάλλοντος, κάθε Τρίτη στις 18:30 παρουσιάζει «Το κλίμα», μία εκπομπή για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα

Η εκπομπή ξεκίνησε να προβάλλεται τον Νοέμβριο του 2021, όμως δεν είναι το μόνο επαγγελματικό βήμα της Κατερίνας Χριστοφιλίδου. Η δημοσιογράφος εκτός από την εβδομαδιαία εκπομπή την οποία παρουσιάζει, απασχολείται και στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ κάνοντας περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ενέργειας.