Η πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (16/02) με τον αρχηγό να έχει δύσκολη αποστολή αφού ήταν αυτός που έπρεπε να καθοδηγήσει τα μέλη της ομάδας του βήμα – βήμα για το πώς θα εκτελεστεί σωστά η κάθε συνταγή ώστε να βγει το μενού με τέτοιο τρόπο που θα ενθουσίαζε τους κριτές.

Η δοκιμασία ξεκίνησε και οι δυο ομάδες μπήκαν στις κουζίνες ώστε να μαγειρέψουν. Μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, οι δυο κριτές του διαγωνισμού, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς πήγαιναν πάνω από τους διαγωνιζόμενους να δουν πώς τα πάνε οι παίκτες με τα πιάτα τους.

Όμως αυτό που ενόχλησε πάρα πολύ τον Σωτήρη Κοντιζά ήταν το μαλλί του Βασίλη.

«Ξέρεις τι δε θέλω να έχουμε Βασίλη; Τρίχες! Είναι απαράδεκτο το μαλλί σου! Άκου! Ή τζελ πρέπει να βάλεις ή να πάρεις ένα λαστιχάκι και να τα πιάσεις!» είπε ο κριτής στον διαγωνιζόμενο σε έντονο ύφος.

Στη συνέχεια ο Βασίλης του έδωσε τον λόγο του ότι θα φοράει καπέλο από εδώ και στο εξής και στην κάμερα είπε: «Τι να πεις σε ένα κριτή του βεληνεκούς του Σωτήρη Κοντιζά; Είχε απόλυτο δίκιο και θα προσπαθήσω να το διορθώσω» .