Ο 23χρονος Σταμάτης Σταυρόπουλος άφησε για λίγο το Κιλκίς και εμφανίστηκε στις audition του MasterChef με μόνο στόχο να φτάσει στον τελικό. Ο νεαρός έφτιαξε για τους κριτές χτένια σωτέ, κρέμα κουνουπίδι με λευκή σοκολάτα. Στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει στον τελικό καθώς όπως είπε είναι σίγουρος και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει και δεν φοβάται τίποτα.

«Αυτό που με ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι ότι έχω τσαγανό και έχω πίστη στον εαυτό μου. Λατρεύω τη μαγειρική και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά» τόνισε ο Σταμάτης και συμπλήρωσε πως: «Είμαι σκληρός και τιμωρός πάντα. Δικάζω τους ανθρώπους που δεν έρχονται με τα νερά μου. Βάζω τους ανθρώπους να κάνουν τα πράγματα όπως πρέπει γιατί έτσι πάμε μπροστά. Την ποδιά την έχω πάρει και δεν το ξέρουνε… Ένας είναι ο στόχος… τελικός!».

Ο Σταμάτης δήλωσε πως μετά από ατύχημα που είχε η μητέρα του αλλά και τα αδέρφια του αποφάσισε πως η ζωή είναι μικρή και πως «σήμερα ήμαστε αύριο δεν ήμαστε» και θέλησε να κυνηγήσει το όνειρο του.

Το κρύο ανέκδοτο του Πάνου Ιωαννίδη

Οι κριτές θέλησαν να μάθουν από ποιες κουζίνες έχει επηρεαστεί ο νεαρός μάγειρας και εκείνος τους ενημέρωσε πως πρόσφατα έχει επιρροές από Κορέα. «Έχουν Κ-ωραία πιάτα» σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς «πάγωσε» με το αστείο του φίλου του.

Η συμβουλή του Πάνου Ιωαννίδη

Αφού ο νεαρός μάγειρας έφτιαξε το πιάτο του, ζήτησε από τους κριτές να πλησιάσουν να το δοκιμάσουν. Όταν έφτασε η σειρά του Πάνου Ιωαννίδη, θέλησε να μάθει σχετικά με ένα στοιχείο που υπήρχε στην παρασκευή του κι εκείνος τους απάντησε πως δεν έχει κάποιο νόημα αλλά είναι εκεί απλά για ντεκόρ. «Μην το πεις αυτό στον Σωτήρη. Θα έχουμε πρόβλημα» του είπε ο σεφ.

Ο Σταμάτης πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού με δυο «ναι» και στις δηλώσεις του στην κάμερα της παραγωγής είπε για τους συμπαίκτες πως: «Θα τους βγάζω έναν – έναν σαν τα μερμηγκάκια».