Μια ακόμα νέα παραγωγή ετοιμάζει η ΕΡΤ. Η σειρά «Ο όρκος» φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Σπύρου Μιχαλόπουλου ενώ το σενάριο είναι της Τίνας Καμπίτση. Πρωταγωνιστές της νέας σειράς της ΕΡΤ, «Ο όρκος» είναι ο Γιάννης Στάνκογλου και η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους οι οποίοι ξεκίνησαν γυρίσματα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς είναι γεγονός ενώ η ΕΡΤ συστήνει στον κοινό τον «Άγγελο Ράπτη» τον οποίο θα υποδυθεί ο Γιάννης Στάνκογλου και την «Ηρώ Αναγνωστοπούλου» την οποία θα υποδυθεί η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Τα γυρίσματα της νέας δραματικής, αστυνομικής, ιατρικής σειράς της ΕΡΤ πραγματοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ήρωες της σειράς της ΕΡΤ, «Ο όρκος»

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΑΓΓΕΛΟ ΡΑΠΤΗ  (Γιάννης Στάνκογλου): Ίσως ο καλύτερος γενικός χειρουργός. Ο γοητευτικός, αλαζόνας και υπερόπτης επιστήμονας που ζούσε την τέλεια ζωή μέχρι η ζωή να του πάρει πίσω όσα απλόχερα του χάρισε. Μηδενίζει και απομονώνεται. Αλλά η ζωή τον καλεί πίσω στον δρόμο, προκειμένου να ανακαλύψει αν ο θάνατος της γυναίκας του και της κόρης του ήταν ατύχημα ή φόνος.  Το ταξίδι του στον δρόμο  θα κάνει τον αποστειρωμένο γιατρό  να βρει την αλήθεια για την οικογένειά του, τον εαυτό του και την Ιατρική.

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε την ΗΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους): Ο συνδετικός κρίκος.  Η γυναίκα που έχει επηρεάσει τις ζωές των περισσότερων ηρώων.  Δικηγόρος. Σύζυγος του Άγγελου. Μητέρα της Μελίνας. Ακτιβίστρια. Η Ηρώ αναλαμβάνει μια  υπόθεση  εξαφάνισης  και καταφέρνει  να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, αλλά  πεθαίνει πριν προλάβει να το κάνει γνωστό. Τώρα πια, ο Άγγελος καλείται να συνεχίσει το έργο της και να ενώσει το παζλ των στοιχείων που άφησε πίσω της.

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΠΑΥΛΟ ΡΑΠΤΗ  (Γιώργος Γάλλος): Αδελφός του Άγγελου, θωρακοχειρουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ανθρωπιστής, ιδεαλιστής και βαθιά μοναχικός. Εμπνευστής του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρική Δρόμου» . Το παρελθόν καθορίζει τη ζωή του. Ένα τραυματικό γεγονός στον πόλεμο, ο ατελέσφορος έρωτας για μια γυναίκα και η κόντρα με τον αδερφό του  θα επηρεάσουν την πορεία του προς την ευτυχία.

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε  τη ΧΛΟΗ ΤΕΡΖΑΚΗ ( Λουκία Μιχαλοπούλου): Κοινωνική λειτουργός. Επιστήθια φίλη της Ηρώς από το σχολείο και συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Παύλο και στον Άγγελο. Το δύσκολο παρελθόν της την έφερε κοντά με την Ηρώ, η οποία τη βοήθησε. Βρήκε στη φιλία της την οικογένεια που της έλειπε. Ο θάνατος της Ηρώς τη βύθισε στο σκοτάδι. Η επιστροφή του Άγγελου και οι υποψίες του σχετικά το μοιραίο τροχαίο θα την κινητοποιήσουν και θα την κάνουν να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της.  Η οικειοθελής συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Παύλου όχι μόνο θα περιπλέξει την ζωή της και τη σχέση της με τον Μιχάλη, αλλά θα την κάνει να δει ξεκάθαρα τις δικές της προτεραιότητες.

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΦΑΝΗ ΜΑΡΚΑΤΟ  (Προμηθέας Αλειφερόπουλος): Γενικός γιατρός στα Επείγοντα. ΤΕΠίστας. Μαθητής του Παύλου, τον οποίο θαυμάζει για το έργο του. Μεγαλωμένος σε μονογονεϊκή οικογένεια, ο Φάνης κουβαλάει ακόμα το τραύμα της πατρικής εγκατάλειψης. Ο γιατρός, που στο καθαρό περιβάλλον της κλινικής διαπρέπει, αλλά στον δρόμο θα δοκιμαστεί και θα αποτύχει. Πολλές φορές. Η ήττα, όμως, θα φέρει τη νίκη. Μέσα από τον δρόμο θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του καθώς και με τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε  τον ΣΩΤΗΡΗ (ΣΑΛΒΑΝΤΟΡΟ, ΣΑΛΒΑ) ΚΡΑΣΣΑ: (Σήφης Πολυζωίδης): Ο «οδηγός», ο άνθρωπος-πυξίδα, ο «ξεναγός» σε έναν καινούργιο κόσμο.  Ο άνθρωπος που ξέρει τον δρόμο, τους νόμους και τους ανθρώπους του καλύτερα από τον καθένα.  Η ένταξή του στο πρόγραμμα αποτελεί την αρχή της δικής του ζωής. Η σειρά τον βρίσκει σοβαρά τραυματισμένο και σε τέτοιο βαθμό απόγνωσης  που δεν τον νοιάζει η ζωή του. Ο ήρωας δεν πεθαίνει, αλλά ξαναγεννιέται, καθώς για πρώτη φορά αισθάνεται ότι η ύπαρξή του έχει σημασία κι αξία. 

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΣΤΕΦΟ ΚΑΡΟΥΖΟ  (Νίκος Πουρσανίδης): Αναισθησιολόγος, μοναδίστας και υπεύθυνος του ασθενοφόρου, είναι το άτομο που ενώνει το πρόγραμμα με τον εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη. Ο Στέφανος έρχεται για να δυναμώσει την ομάδα, όμως έχει ένα παρελθόν και μια κόντρα με τον Άγγελο,  που κάνει την  ένταξή του να χαλάει τις ισορρροπίες. 

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟ  (Μανώλης Εμμανουήλ): Υπεύθυνος στη ΓΑΔΑ στο τμήμα των Εξαφανίσεων. Πατέρας ενός μικρού αγοριού. Άνθρωπος κλειδί στην αστυνομικη ιστορία. Συνεργατης της Ηρώς στις έρευνες. Δείχνει νομοταγής και ηθικός. Θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Δεν ξέρουμε πόσο  αλήθεια είναι αυτό.

Ο όρκος με τους Στάνκογλου - Παπαχαραλάμπους

Ας γνωρίσουμε τον ΧΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΗ  (Δημοσθένης Παπαδόπουλος): Εφοπλιστής. Σύζυγος της Λουίζας και πρώην σύζυγος της Άρτεμης. Η γέννα της δεύτερης γυναίκας του θα τον οδηγήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Ιατρική Δρόμου». Είναι ο Χάρης Ζαφείρης ο φιλεύσπλαχνος εφοπλιστής, του οποίου τα έργα μιλάνε για το ποιόν του ή μήπως υπάρχει κι άλλη πτυχή του εαυτού του καλά κρυμμένη;

ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΙΝΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗ)  ( Νικολέτα Κοτσαηλίδου): Πρώην σύζυγος του Χάρη Ζαφείρη, με το οποίο έχει έναν γιο. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Ιατρική του Δρόμου», του οποίου τις δράσεις επιβλέπει.  Η Άρτεμις θα μπει στη ζωή του Άγγελου για να την αλλάξει. Είναι η υπεύθυνη της μεταμορφωσής του. Η στάση του απέναντί της θα διαμορφώσει την πορεία του στην αυτοπραγμάτωση.

PATTY STEWART (Αρετή Τίλη): Νοσηλεύτρια-διασώστρια. Αντιφατικό κορίτσι, όπως η ελληνοβρετανική καταγωγή της. Δουλεύει σε ένα συνοικιακό καφέ-μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.  Παρόλο που το πάθος και η φλογα της δημιουργούν πολλές φορές εντάσεις, η Πάττυ είναι το άτομο που κρατάει την ομάδα ενωμένη. Η Πάτι έχει το χάρισμα να καταλαβαίνει τους άλλους, αλλά οι άλλοι δυσκολεύονται να καταλάβουν την ίδια- κυρίως γιατί καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.