Συνεχίζεται το «εμπάργκο» στον Γιάννη Πρετεντέρη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τα στελέχη του κόμματος πλέον εμφανίζονται στα δελτία ειδήσεων του MEGA, αλλά ύστερα από συμφωνία να μη μετέχει στη συζήτηση ο Γ. Πρετεντέρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει κατ’ αρχάς στο δελτίο ειδήσεων του MEGA πως υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, προσωπικού φίλου του αντιπροέδρου της κυβέρνηση, Ευάγγελου Βενιζέλου, τον είχε αποκλείσει επί δέκα μήνες.

Ο δεύτερος λόγος  για το εμπάργκο, όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες στο κυριακάτικο φύλλο τους, είναι  οι τρόπος με τον οποίο είχε αντιμετωπίσει ο Γ. Πρετεντέρης τον πρόεδρο του κόμματος, όταν παρουσιάστηκε στο MEGA στις 10 Οκτωβρίου του 2011. Ο δημοσιογράφος είχε αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τους κουκουλοφόρους και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είχε πει ότι «είχε φάει πέντε έξι χαστούκια» και είχε «κοντύνει».

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Πρετεντέρης: Κύριε Τσίπρα, ακούω πολλούς πολίτες που σας αντιμετωπίζουν θετικά, σας είδαν και στο debate και τα ακούν ευχάριστα αυτά που λέτε. Κατάλαβαν πως φάγατε πέντε έξι χαστούκια και έτσι έχετε κοντύνει, έφυγε η φοβερή έπαρση και αλαζονεία της περασμένης άνοιξης και λένε: Βρε παιδί μου, να τους ψηφίσουμε για να μπούνε στη Βουλή, χρήσιμοι θα είναι. Αλλά μήπως πάρουν αέρα και ξαναρχίσουν τα ίδια, ξανακάψουν την Αθήνα σε ένα εξάμηνο, μόλις μπούνε μέσα, η οτιδήποτε άλλο; Πώς μπορείτε να απαντήσετε πως αυτό το καλό προεκλογικό σας πρόσωπο θα διατηρηθεί και μετά τις εκλογές αν μπρείτε στη Βουλή;

Τσίπρας: Κύριε Πρετεντέρη σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τη συμπόνια σας που έχω κοντύνει και είμαι πιο συμπαθής…