Ένα πλήρες αναγνώρισης και θαυμασμού, για τον ελληνικό πολιτισμό, ωριαίο αφιέρωμα με τίτλο «Ο ομφαλός της γης», παρουσίασε ως «επιμορφωτικό οδοιπορικό στην κλασική Ελλάδα» το Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στο πλαίσιο της ειδικής εβδομαδιαίας εκπομπής του «Ατμόσφαιρα».

Το αφιέρωμα- οδοιπορικό του Πρώτου Προγράμματος της Αυστριακής Ραδιοφωνίας -το οποίο θεωρείται κορυφαίο στην Ευρώπη ως πρόγραμμα ενημέρωσης και πολιτισμού- ήταν παραγωγή του γνωστού συνεργάτη της Νικολάους Σολτς, και αναφερόταν κυρίως στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο της, στους Δελφούς με τον μύθο της Πυθίας, όπως επίσης, στα Μετέωρα με τα μοναστήρια και την παγκόσμια πρωτοτυπία τους.

Περιείχε αναλυτικές περιγραφές των τοποθεσιών-μνημείων ελληνικού Πολιτισμού και της σημασίας τους στην αρχαιότητα αλλά και σήμερα, πολλές ιστορικές παραπομπές και επεξηγήσεις από ξεναγούς και άλλους ειδικούς, όπως για παράδειγμα από τον Αυστριακό αρχαιολόγο Γκέοργκ Λάντστετερ του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που ξενάγησε στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και αναφέρθηκε σε τρέχουσες ανασκαφές και έρευνες στην Αίγινα.

Το τμήμα του αφιερώματος, που αναφερόταν στην Ακρόπολη και το Μουσείο της, συμπληρωνόταν από περιήγηση στην κεντρική αγορά της Αθήνας, τη Βαρβάκειο, και περιγραφή της εκεί καθημερινότητας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.