Με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της, την «Αποστολή» τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας αποδόθηκαν φέτος στα νέα ελληνικά.

Τα βίντεο με τις ακολουθίες της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής θα αναρτηθούν σήμερα στο youtube, ενώ την αφήγηση κάνουν οι ηθοποιοί Μαρία Κορινθίου και Παναγιώτης Πετράκης.

«Ευχαριστώ την κ. Κορινθίου και τον. κ. Πετράκη, στην προσπάθειά μας να κατανοήσει ο κόσμος την ακολουθία των παθών, τον επιτάφιο θρήνο αλλά και το μήνυμα της Ανάστασης. Αυτό που ένιωσα παρακολουθώντας τις αποδόσεις της μετάφρασης μας συγκίνησε όλους πάρα πολύ. Και ειλικρινά πρέπει να το δουν όλοι» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA ο γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κώστας Δήμτσας.

Αποκάλυψε, δε, ότι την ώρα του επιτάφιου θρήνου, η Μαρία Κορινθίου έκλαιγε από τη συγκίνηση.

Αμέσως μετά την προβολή του βίντεο με την αφήγηση της Μαρίας Κορινθίου, τόσο η ηθοποιός, όσο και οι παρουσιαστές της εκπομπής Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη είχαν φορτιστεί συναισθηματικά και η συγκίνηση κυριαρχούσε σο πλατό.

«Μεγάλη μου χαρά και τιμή που μου ανέθεσε και με εμπιστεύτηκε ο κ. Δήμτσας και η Αρχιεπισκοπή. Μεγάλη τιμή να μοιραστώ με τον κόσμο τον επιτάφιο θρήνο. Είμαι πολύ φορτισμένη. Μεγάλο πράγμα να σε εμπιστεύεται η εκκλησία. Και να σου δίνει τον θρήνο της παναγίας. Η σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη ήταν τέτοια, γιατί είναι πολύ κοντά με τα θεία. Γι’ αυτό απόδωσε έτσι αυτό που είδατε» υπογράμμισε από την πλευρά της η Μαρία Κορινθίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.