Το Apple Tv+ και το γαλλικό κανάλι Canal+ μας έφεραν μία ιδιαίτερη σειρά αυτό τον μήνα, με τον τίτλο Calls, η οποία βασίζεται στην γαλλική σειρά με το ίδιο όνομα.

Μπορεί η σειρά από άποψη σεναρίου να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο καθώς πολλές σειρές εξερευνούν μεταφυσικά φαινόμενα σχετικά με τον χρόνο, αλλά σίγουρα ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο παρουσίασαν την ιστορία, μας τράβηξε το ενδιαφέρον.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρετε πως ολόκληρη η σειρά όπως μπορείτε να καταλάβετε από τον τίτλο είναι βασισμένη σε τηλεφωνικές κλήσεις και ηχητικά μηνύματα σε συνδυασμό με οπτικά εφέ τύπου Matrix.

Κάθε επεισόδιο μας εισάγει σε μία νέα ιστορία αλλά και χαρακτήρες, οι οποίοι είναι μάρτυρες παράξενων φαινομένων που συμβαίνουν στους ίδιους αλλά και σε γνωστούς τους και σχετίζονται με την έννοια του χρόνου.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η σειρά, αφήνει τον θεατή να αναρωτιέται αν τα επεισόδια είναι αυτοτελή ή αν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους. Tα επεισόδια έχουν διάρκεια από 13 ως 21 λεπτά, με συνολικά 9 επεισόδια. Ουσιαστικά θέλετε κάτι λιγότερο από δυόμιση ώρες για να την τελειώσετε και μπορώ να σας πω, πως βλέπεται ευχάριστα.

Η σειρά έχει μαζέψει ένα αρκετά εντυπωσιακό καστ όπως για παράδειγμα τον Nick Jonas, τον Pedro Pascal, την Rosario Dawson, την Lily Collins και πολλούς άλλους αξιόλογους ηθοποιούς. Εν καιρώ πανδημίας, θα λέγαμε ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για την Apple TV+ να συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα αλλά και για τους ηθοποιούς να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο project παρά τους περιορισμούς της πανδημίας.

Έτσι με αυτό το τεράστιο καστ, έχουμε και την πληθώρα των χαρακτήρων από παντρεμένα ζευγάρια με περίεργους γείτονες ως και νεαρά ζευγάρια που προσπαθούν να κυνηγήσουν μεγάλες ευκαιρίες στις ζωές τους.

Το Calls σας θέτει το παρακάτω ερώτημα: εάν είχατε την γνώση για το τι θα συμβεί στο μέλλον θα προειδοποιούσατε τον εαυτό σας ή κάποιον αγαπημένο σας στο παρελθόν για να τον/την σώσετε;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το Calls είναι μία σειρά που αποδεικνύει πως δεν χρειάζεσαι ακριβά οπτικά εφέ για να προσελκύσεις το κοινό. Μπορεί το σενάριο να μην είναι κάτι πρωτοποριακό, ο τρόπος όμως με τον οποίο μας αφηγείται την ιστορία είναι αρκετά ελκυστικός.

Προσωπικά δεν με κούρασε καθόλου να διαβάζω μόνο υπότιτλους καθώς παράλληλα σου δίνεται και η ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις την φαντασία για το πως είναι εμφανισιακά οι χαρακτήρες αλλά επίσης να φέρεις εικόνες στο μυαλό σου από σοκαριστικές σκηνές του κάθε επεισοδίου. Ιδανική σειρά για binge-watching ή για την ώρα του φαγητού.