Τριάντα χρόνια ζωής στα τηλεοπτικά δρώμενα συμπλήρωσε ο Όμιλος Antenna. Φέτος, ο Όμιλος γιόρτασε τα γενέθλιά του με έναν διαφορετικό τρόπο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Διαδικτυακά, με αποστάσεις, αλλά όχι από μακριά. Η απόσταση ήταν μόνο συμβολική γιατί αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους του Ομίλου είναι τόσα πολλά που εκμηδενίζουν τις αποστάσεις.

Μέσα από μια δυναμική πορεία 30 χρόνων, ο Ant1 ισχυροποιήθηκε, πρωτοστάτησε, έκοψε πολλές φορές το νήμα, νίκησε. Ξεκίνησε με λίγους ανθρώπους, αλλά αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν μαχητές. Όλοι ακολούθησαν το όραμα του Μίνωα Κυριακού και έκαναν τον Ant1 το ισχυρότερο μιντιακό γκρουπ στην ιστορία της χώρας, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς, επεκτείνεται σε νέες χώρες και νέες αγορές, και είναι ο μοναδικός ελληνικός Όμιλος που έγινε πολυεθνικός, όπως υπογράμμισε και στον χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Ομίλου Antenna, κ. Θοδωρής Κυριακού.

Για τη δυνατή πορεία του Ομίλου, και εκτός συνόρων, αναφέρθηκε στο ευχητήριο μήνυμά του προς τον Ant1και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Θοδωρής Κυριακού πέτυχε να μετατρέψει ένα κανάλι της χώρας μας σε πολυεθνικό Όμιλο με πολλές επενδύσεις σε ηγετικές εταιρίες MEDIA σε διάφορες χώρες, κάτι που αποδεικνύει ότι με σχέδιο, σκληρή δουλειά και δυναμική ηγεσία οι Έλληνες μπορούν να ανοιχτούν στον κόσμο και να ανταποκριθούν σε διεθνή ανταγωνισμό.

Στο ευχητήριο μήνυμά του προς τον Ant1, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας εστίασε στη σημαντική πορεία του Ομίλου, ο οποίος κατάφερε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όχι μόνο να εδραιωθεί στην Ελλάδα, αλλά να κατακτήσει και το εξωτερικό καθώς και να αποτελεί σήμερα ένα σημείο αναφοράς πλουραλιστικής ενημέρωσης και πρωτοποριακής ψυχαγωγίας.

Ο Ant1, πρώτος όλα αυτά τα χρόνια στις καρδιές των τηλεθεατών, αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινωνίας, χωρίς να χάνει ούτε λεπτό τον βηματισμό του και τον σεβασμό του προς τον τηλεθεατή.

Όλα αυτά τα χρόνια προχωρά μπροστά, κατακτά την κορυφή, καινοτομεί και δημιουργεί την εικόνα της σύγχρονης τηλεόρασης.

Αυτή την επιτυχημένη του πορεία γιόρτασε φέτος ο Όμιλος Antenna, διαδικτυακά, μέσα από μια νέα πραγματικότητα που επιβάλλει σε όλους την απόσταση ασφαλείας σε κάθε βήμα της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Θοδωρής Κυριακού: Μια οικογένεια που είναι παντός καιρού και πάντα στην κορυφή.

«Το 2020, κατακτήσαμε τον στόχο μας και ήμασταν για άλλη μια χρονιά η πιο ισχυρή δύναμη στα Media, χάρη στην ευέλικτη στρατηγική μας, στα γρήγορα αντανακλαστικά μας, αλλά και χάρη στη δική σας σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την ομαδικότητα και την αγάπη σας για τον Ant1. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου!

Ο Ant1, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του από τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού μέχρι σήμερα, παραμένει μια οικογένεια δυνατή και ενωμένη, που παλεύει και νικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Μια οικογένεια με πάθος για τη δουλειά της, με αφοσίωση, δημιουργικότητα και μαχητικότητα. Μια οικογένεια που είναι παντός καιρού και πάντα στην κορυφή.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων, οι προτιμήσεις των τηλεθεατών άλλαζαν συνεχώς και εμείς αλλάζαμε μαζί τους, έχοντας πάντα στόχο να παρέχουμε σε όλους την καλύτερη ψυχαγωγία και την πιο ενδιαφέρουσα και έγκαιρη ενημέρωση.

Το 2021, θα συνεχίσουμε τη διαρκή επέκταση του Ομίλου μας στο εξωτερικό, σε νέες χώρες και νέες αγορές, με την υπερηφάνεια του μοναδικού ελληνικού Ομίλου ΜΜΕ που έγινε πολυεθνικός Όμιλος.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που πρόσφατα εντάχθηκαν στην οικογένεια του Ant1 και δουλεύουν καθημερινά πολύ σκληρά, αυτούς που εδώ και πολλά χρόνια προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν ώστε ο Ant1 να είναι στην κορυφή. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς, αλλά και όλους εσάς για την αφοσίωσή σας. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες που είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα, που είναι μαζί μας εδώ και 30 χρόνια. Μεγάλωσαν, εξελίχθηκαν και μαζί τους παρέσυραν και το νέο κύμα των ανθρώπων που αποτελούν τη μεγάλη οικογένεια του Ant1.

Όλοι εσείς που βλέπετε τον εαυτό σας και τα επόμενα χρόνια να είναι μέλος ενός Ομίλου που εξελίσσεται συνεχώς και θα εξελίσσεται πάντα, ενός Ομίλου που είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που πρωτοπορεί εδώ και 30 χρόνια, έχετε ένα κοινό όραμα: την προσφορά της καλύτερης ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες καθημερινά και αδιάκοπα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: H τεκμηριωμένη κριτική σε κάθε εξουσία και ο σεβασμός της αλήθειας γίνονται πραγματικά εθνικές προτεραιότητες

Η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου με τη διαμόρφωση ενός πλουραλιστικού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, παρά τα προβλήματα που το συνοδεύουν εδώ και 30 χρόνια, αναμφίβολα συνέβαλε στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών και στο διάστημα αυτό ο Ant1 είχε τη δική του συμμετοχή, αποτελώντας σταθερή επιλογή μεγάλου μέρους τηλεθεατών και ακροατών. Με ιδρυτή τον Μίνωα Κυριακού και συνεχιστή τον γιο του Θοδωρή, κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στον χώρο του, επεκτείνοντας, μάλιστα, τις δραστηριότητές του και πέραν των συνόρων μας. Έτσι είναι σήμερα ο μοναδικός ελληνικός Όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που λειτουργεί σε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Ο Θοδωρής Κυριακού πέτυχε να μετατρέψει ένα κανάλι της χώρας μας σε πολυεθνικό Όμιλο με πολλές επενδύσεις σε ηγετικές εταιρίες MEDIA σε διάφορες χώρες, κάτι που αποδεικνύει ότι με σχέδιο, σκληρή δουλειά και δυναμική ηγεσία οι Έλληνες μπορούν να ανοιχτούν στον κόσμο και να ανταποκριθούν σε διεθνή ανταγωνισμό.

Εύχομαι στον Ant1 να συνεχίσει να υπηρετεί τον δημόσιο διάλογο, την αξιόπιστη ενημέρωση και τον πλουραλισμό, πάντα με σεβασμό στη δεοντολογία. Το έχουν ανάγκη η κοινωνία και η δημοκρατία ειδικά στην εποχή μας που οι πολίτες κατακλύζονται από «fake news», από συνθήματα που σκεπάζουν τα επιχειρήματα και από εντυπώσεις που μετατρέπουν σε κυρίαρχο το ασήμαντο. Σε μία τέτοια συγκυρία, η ψύχραιμη ενημέρωση του πολίτη, η τεκμηριωμένη κριτική σε κάθε εξουσία και ο σεβασμός της αλήθειας γίνονται πραγματικά εθνικές προτεραιότητες. Χρόνια πολλά και δημιουργικά στον Ant1!

Αλέξης Τσίπρας: Ένας ελληνικός μιντιακός Όμιλος κατάφερε όχι μόνο να εδραιωθεί στην Ελλάδα αλλά να κατακτήσει και το εξωτερικό.

Πέρασαν ήδη 30 χρόνια, σχεδόν η μισή και περισσότερη από μισή ζωή για τους περισσότερους από εμάς, και ο Ant1 είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αυτά τα 30 χρόνια το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του Ant1 κατάφεραν να αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό μέσο για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία όλων μας. Ένας ελληνικός μιντιακός Όμιλος κατάφερε όχι μόνο να εδραιωθεί στην Ελλάδα αλλά να κατακτήσει και το εξωτερικό. Την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία. Αυτήν την κρίσιμη εποχή, τη σύγχρονη εποχή, την εποχή της κρίσης της αξιοπιστίας της ενημέρωσης, εύχομαι ο Ant1 να αποτελέσει και για τα επόμενα 30 χρόνια ένα σημείο αναφοράς πλουραλιστικής ενημέρωσης και πρωτοποριακής ψυχαγωγίας. Εύχομαι να ανοίγει δρόμους και τα επόμενα 30 χρόνια. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο. Εύχομαι, λοιπόν, χρόνια πολλά και χρόνια δημιουργικά!

Φώφη Γεννηματά: Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού

Χρόνια πολλά στον Ant1, πολλές ευχές στον ιδιοκτήτη του, στα στελέχη του, στους εργαζόμενους. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, τριάντα χρόνια που ο Ant1 πρωταγωνιστεί με τον ίδιο ιδιοκτήτη. Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού, τον άνθρωπο που ξεκίνησε τον Ant1 και που συνέδεσε αυτό το κανάλι με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα. Θα ήθελα, λοιπόν, να πω ότι έχει πολύ μεγάλη αξία σήμερα ότι ο σημερινός Πρόεδρος του Antenna, ο Θοδωρής Κυριακού, πήρε ένα ελληνικό κανάλι με αυτά τα χαρακτηριστικά και το έκανε έναν διεθνή Όμιλο που δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους.

Αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο ότι οι Έλληνες, όταν έχουν όραμα, δυναμισμό, στρατηγική και πίστη σε αυτό που κάνουν, μπορούν να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές, μπορούν να διακριθούν κι έξω από τα σύνορα της χώρας, και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε τόσο πολύ σήμερα για την ανάκαμψη της χώρας, για την αναγέννηση της Ελλάδας. Θα ήθελα, λοιπόν για άλλη μια φορά, να ευχηθώ να συνεχίσετε έτσι, με αυτή την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, με την καινοτομία στην ψυχαγωγία και την ποιότητα σε αυτό που τελικά προσφέρετε στην ελληνική κοινωνία. Χρόνια Πολλά!

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το Κ.Κ.Ε. θεωρεί πως τόσο η ενημέρωση όσο και ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, είναι αναφαίρετα λαϊκά δικαιώματα

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων του Ant1, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους του ανθρώπους του, δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς, άλλους εργαζόμενους. Το Κ.Κ.Ε., όπως ξέρετε, θεωρεί πως τόσο η ενημέρωση όσο και ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, είναι αναφαίρετα λαϊκά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, στηρίζει τις διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, των άλλων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για σταθερή δουλειά με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα, ώστε απρόσκοπτα να μπορούν να συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση του λαού μας, στην προβολή των λαϊκών προβλημάτων καθώς και των αγώνων για την επίλυσή τους. Και πάλι καλή δύναμη, καλή συνέχεια!

Κυριάκος Βελόπουλος: Πριν 30 χρόνια ξεκίνησε ένα καράβι στον δρόμο των επιτυχιών

Πριν 30 χρόνια, ο πρώτος ελεύθερος τηλεοπτικός σταθμός εξέπεμψε στη χώρα μας. Πριν 30 χρόνια ξεκίνησε ένα καράβι στον δρόμο των επιτυχιών. Μέχρι σήμερα, τα πήγε πάρα πολύ καλά. Εμείς με ναυτικούς όρους θα μιλήσουμε, διότι ΑΝΤΕΝΝΑ σημαίνει οριζόντιο ξύλο που κρατάει τα πανιά. Ευχόμαστε στον Θοδωρή Κυριακού και στον ΑΝΤ1 συνολικά, να φυσήξει ούριος άνεμος και Θεού δώρο ο άνεμος αυτός να οδηγήσει τον ΑΝΤ1 και όλους τους συνεργάτες του στον δρόμο των επιτυχιών. Είμαστε βέβαιοι ότι η αντικειμενική πληροφόρηση που είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο σήμερα στην ενημέρωση θα είναι αυτή η διαδικασία που θα ξανακάνει και θα έχει πάντα τον ΑΝΤ1 πρώτο στην τηλεθέαση.

Γιάννης Στουρνάρας: Νομίζω το μυστικό της επιτυχίας της είναι η εγκυρότητα

Είναι μεγάλη μου χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να απευθύνω χαιρετισμό για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του Ant1. Και αυτό το κάνω διότι πρόκειται περί μιας επιτυχημένης επιχείρησης που ξεκίνησε ως μία μικρή επιχείρηση 30 χρόνια πριν, υλοποιώντας το όραμα του ιδρυτή της του Μίνωα Κυριακού και από τότε μέχρι τώρα έχει εξελιχθεί σε μία περιφερειακή μιντιακή δύναμη με παρουσία σε τρεις ηπείρους στην Ευρώπη, στη βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία, και μεταφέρει τη φωνή της Ελλάδας στους απανταχού Έλληνες στις περιοχές αυτές. Νομίζω το μυστικό της επιτυχίας της είναι η εγκυρότητα στην πληροφόρηση, η αντικειμενικότητα, η νηφαλιότητα, η ποιότητα και κυρίως η ηγεσία η οποία σήμερα είναι υπό τον Θοδωρή Κυριακού, τον γιο του ιδρυτή του Ant1. Οι σωστές επενδύσεις που έγιναν, οι καλές συνεργασίες. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και ανώτερα.

Ευχές για τα 30 χρόνια του Ant1 απηύθυναν, διαδικτυακά, επίσης οι: Γιώργος Μαυρωτάς, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αντώνης Νικοπολίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Νίκος Βέρτης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι του ANT1 κ.ά.

Η διαδικτυακή γιορτή του Ant1 είχε πολλές εκπλήξεις, ευχές και συγκινητικές ιστορίες από τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και 30 χρόνια στον Όμιλο.

Η γιορτή έκλεισε με την υπόσχεση όλων ότι ο Όμιλος Antenna θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να πρωταγωνιστεί στο μιντιακό τοπίο της Ελλάδας και παγκοσμίως.