Το προσωπικό προφίλ του επί χρόνια προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριου Λώλου, μπλόκαρε το Facebook επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που… ο ίδιος είχε τραβήξει στο πλαίσιο της δουλειάς του!

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητά μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος», αναφέρει στην αιτιολόγησή του το Facebook, το οποίο δεν φαίνεται να έλαβε υπόψιν του το γεγονός ότι πρόκειται για επαγγελματία φωτογράφο και πως τις προηγούμενες φορές και πάλι είχε δημοσιεύσει μέρος της δουλειάς του από τις πορείες που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Στα social media, όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τη δουλειά του ο Μάριος Λώλος, στο άκουσμα της είδησης προκλήθηκε κύμα αντιδράσεων και πλήθος αρνητικών σχολίων για το Facebook. Πολλοί χρήστες, μάλιστα, έσπευσαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας να δημοσιεύσουν αυτοί τις φωτογραφίες του πρώην προέδρου της ΕΦΕ που λογοκρίθηκαν από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.