Μια ανάσα από την ανακοίνωση της μεγάλης νικήτριας του Big Brother η θερμοκρασία στο πλατό ανέβηκε. Ο Δημήτρης Πυργίδης, μετά την αποχώρηση του από το σπίτι βρέθηκε στο πλατό και συνάντησε τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μακρίδη.

Η συζήτηση ανάμεσα στους δυο παίκτες και τους παρουσιαστές, Ανδρέα Μικρούτσικο και Χάρη Βαρθακούρη φούντωσε για τα καλά και ξεκίνησαν οι αναφορές περί «αδικιών».

Την ερώτηση έθεσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αντιδήμαρχο και κατά πόσο «είδε» να αδικίες μέσα στο σπίτι.

Αφού απάντησε ο παίκτης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στον Αντώνη Αλεξανδρίδη. Τον κρητικό παίκτη που αποβλήθηκε από το Big Brother λόγω σχολίων περί βιασμού που διατύπωσε και μεταδόθηκαν στο live streaming του reality.

«Μια αδικία που εγώ νιώθω, στο παιδί από την Κρήτη, που έκανε βλακεία μεγάλη. Τον διώξαμε από το παιχνίδι και δεν τον αφήσαμε να πει μια κουβέντα» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και ο Χάρης Βαρθακούρης τον έκοψε «συνειδητά» όπως του είπε.

«Όχι εσύ, οι επάνω» σχολίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και συνέχισε πως: «Ήμουν ο πρώτος που είπα ότι καλά κάναμε και το κάναμε αλλά οφείλω να το μνημονεύσω». Τέλος ο παρουσιαστής είπε: «Νιώθω ότι τον έχω αδικήσει γιατί δεν του έχω βάλει 100 σκληρά ερωτήματα»

Η παρατήρηση του Ανδρέα Μικρούτσικου στη Ραμόνα Ραμοροσάνου

Ο μεγάλος τελικός του Big Brother ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και ο Χάρης Βαρθακούρης υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό, τον Ανδρέα Μικρούτσικο αλλά και τη ψυχολόγο του reality, Ελπίδα Γεωργακοπούλου.

Στο πλατό βρισκόταν καλεσμένη και η Ραμόνα Μοροσάνου στην οποία ο παρουσιαστής έδωσε το λόγο να μιλήσει.

Ωστόσο, η μάσκα που φορούσε η παίκτρια έφευγε από τη θέση της κάτι που ενόχλησε τον Ανδρέα Μικρούτσικο και της έκανε παρατήρηση. «Μυτούλα μέσα!» της είπε και η πρώην παίκτρια του Big Brother έσπευσε να φτιάξει τη μάσκα που φορούσε.

Στην συνέχεια ο Χάρης Βαρθακούρης προχώρησε στην πρώτη σύνδεση με το σπίτι του Big Brother. Οι πέντε φιναλίστ,  Άννα Μαρία ψυχαράκη, Σοφία Δανέζη, Δημήτρης Πυργίδης, Ζακ Ιωαννίδης, Γρηγόρης Τσεκούρας, ήταν καθισμένοι στο κέντρο του καναπέ και όλοι μαζί άρχισαν να τραγουδάνε. «Σε μια ώρα θα έχουν όλα τελειώσει» τραγούδησαν οι πέντε συγκάτοικοι με μια φωνή.

Ξεκίνησε ο τελικός με υπονοούμενα από τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Η μέρα που το «Big Brother» θα ρίξει αυλαία, έφτασε. Σε λίγη ώρα, το τηλεοπτικό κοινό θα γνωρίζει ποιος είναι ο μεγάλος νικητής.  Άννα Μαρία Ψυχαράκη, Δημήτρης Πυργίδης, Σοφία Δανέζη, Ζακ Ιωαννίδης, Γρηγόρης Τσεκούρας είναι οι πέντε συγκάτοικοι ου κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό και η αγωνία τους για το ποιος θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2020, οι παίκτες μοιράστηκαν στιγμές, χαρές, γέλια, δάκρυα αλλά και πολλά νεύρα.  Ο ένας μετά τον άλλον έβλεπαν την πόρτα της εξόδου και απέμειναν 5 συγκάτοικοι οι οποίοι διεκδικούν το έπαθλο αφού ένας θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Χάρης Βαρθακούρης φορώντας τα καλά του, εμφανίστηκε στο τελευταίο live του Big Brother και υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό, τον Ανδρέα Μικρούτσικο αλλά και τη ψυχολόγο του reality, Ελπίδα Γεωργακοπούλου.

«Επιτέλους έχουμε κοινό απόψε!» σχολίασε με ενθουσιασμό ο παρουσιαστής και τόνισε πως μετά από 112 μέρες θα βγει ο μεγάλος νικητής.  «Παρά την τεράστια εμπειρία σου ξέρω πως νιώθεις τη μεγάλη ένταση του τελικού» είπε ο Χάρης Βαρθακούρης στον Ανδρέα Μικρούτσικο και του έδωσε τηλεοπτική πάσα.  «Όχι» απάντησε με κάθε ειλικρίνεια ο Ανδρέας Μικρούτσικος και «πάγωσε» τον Χάρη Βαρθακούρη.

Ο Χάρης Βαρθακούρης έκανε ακόμα μια προσπάθεια και είπε στον Ανδρέα Μικρούσικο πως είναι σίγουρος πως ανυπομονεί να μάθει ποιος συγκάτοικος είναι ο αγαπημένος του τηλεοπτικού κοινό. Με εμφανή ανεβασμένη διάθεση, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε πλάκα στον Χάρη απαντώντας αρνητικά ενώ λίγη ώρα μετά του είπε: «Τρελαίνομαι από ανυπομονησία».

Μετά από τόσα live στα οποία δεν υπήρχε παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών μέτρων, απόψε το βράδυ του τελικού όμως υπήρχε κοινό.  Συγκεκριμένα 12 πρώην συγκάτοικοι και οι συγγενείς των φιναλίστ βρίσκονται στο πλατό.

«Σήμερα τελειώνει το Big Brother της νέας εποχής, είναι Big Brother στην εποχή του κορονοϊού. Είναι ένα Big Brother που φοράει μάσκα κρατάει τουλάχιστον 2 μέτρα από την πραγματικότητα. Ευχαριστώ για το υπονοούμενο. Το πιάσατε» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούσικος.