Fans του «Peaky Blinders» ενωθείτε!

Όσο περιμένουμε με ανυπομονησία για την 6η σεζόν της πετυχημένης σειράς του BBC, το lordoftheseries.gr έφτιαξε μια λίστα με πέντε παρόμοιου ύφους, τόνου, και-σε μερικές περιπτώσεις-εποχής σειρές που μπορούν να καλύψουν το κενό.

Boardwalk Empire

Στη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1920, ένας πολιτικός από το New Jersey βρίσκεται στις δύο πλευρές του νόμου, συνωμοτώντας με gangsters.

Πρωταγωνιστής είναι ο Steve Buscemi (Fargo), που έχει βραβευτεί με Χρυσό Αγαλματίδιο για την ερμηνεία του, όπως και η σειρά για την ποιότητα της. Το show έχει ολοκληρωθεί μετά από πέντε σεζόν και 57 επεισόδια.

Ομοιότητες: Και οι δύο σειρές διαδραματίζονται πάνω κάτω την ίδια εποχή, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ οι gangsters, οι συνωμοσίες και το πολιτικό παρασκήνιο έχουν και εδώ σημαντικό ρόλο.

Taboo

Το 1814, ένας πολυταξιδεμένος άντρας, ο James Keziah Delaney, επιστρέφει σπίτι του στο Λονδίνο μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην Αφρική. Τόσο καιρό θεωρούταν νεκρός, όμως εκείνος επέστρεψε για να διεκδικήσει ό’τι απέμεινε από την περιουσία του πατέρα του.

Ο Tom Hardy «σηκώνει» στη πλάτη του τη σειρά με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Προς το παρόν έχει μία σεζόν και οχτώ επεισόδια, ενώ αναμένεται κάποια στιγμή και η 2η.

Ομοιότητες: Ο δημιουργός του Peaky Blinders, Steven Knight, έφερε στο κόσμο και το Taboo και αν δεν σας φτάνει αυτό, ο Tom Hardy, που υποδύεται τον Alfie Solomons στο Peaky, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ. Η αισθητική και το ύφος της σειράς είναι πανομοιότυπα.

Sons of Anarchy

Το Sons of Anarchy ακολουθεί τις ζωές και οι περιπέτειες των μελών μιας ομάδας μοτοσικλετιστών σε μία φανταστική πόλη της California, το Charming.

Η σειρά έχει ολοκληρωθεί μετά από εφτά κύκλους και 92 επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αγαπητή σειρά, με το δικό της «σκληροπυρηνικό» κοινό. Πρωταγωνιστής ήταν ο Charlie Hunnam (King Arthur: Legend of the Sword).

Ομοιότητες: Οι έννοιες της οικογένειας και των gangs αναλύονται αρκετά και στο Sons of Anarchy. Από αρκετούς οι δύο σειρές έχουν παραλληλιστεί, με τις διαφορές να βρίσκονται στα άλογα και στις μοτοσυκλέτες, αλλά και στις διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Gangs of London

Το «κεφάλι» της ισχυρότερης εγκληματικής οικογένειας του σύγχρονου Λονδίνου δολοφονείται, με μια σειρά από εξελίξεις να ακολουθούν μετά το θάνατο αυτό.

Ο Joe Cole πρωταγωνιστεί στο δράμα που έκανε πρεμιέρα φέτος και διαθέτει εννιά συνολικά επεισόδια, με τη 2η σεζόν να «αχνοφαίνεται» στον ορίζοντα.

Ομοιότητες: Έχει χαρακτηριστεί ως το σύγχρονο Peaky Blinders και σίγουρα σε αυτό βοηθάει το όλο gangsterιλίκι αλλά και το ότι ένας Shelby, ο Joe Cole, πρωταγωνιστεί.

Ripper Street

Στη βικτωριανή Αγγλία, ο ντετέκτιβ Edmund Reid και η ομάδα του προσπαθούν να διατηρήσουν τη τάξη στους δρόμους του Whitechapel, όπου έχει διαπράξει δολοφονίες ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης.

Διαθέτει πέντε σεζόν και 36 επεισόδια, ενώ έχει ολοκληρωθεί. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Matthew Macfadyen (Pride & Prejudice).

Ομοιότητες: O σκοτεινός τόνος κυριαρχεί και εδώ, με το setting να είναι στην Αγγλία, με λίγα όμως χρόνια διαφορά.