Η Selena ήρθε στο Netflix και από την στιγμή που η αγαπημένη μου από την σειρά «The Walking Dead», Christian Serratos βρίσκεται στον κεντρικό ρόλο δεν υπήρχε περίπτωση να μην την τιμήσω.

Έτσι χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και απαιτήσεις ξεκίνησα το καθιερωμένο Binge Watching με ελπίδα ένα καλό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το μετάνιωσα καθώς ήταν μια ευχάριστη σεζόν που η μέθοδος του Binge Watching την ευνοεί καθώς φεύγει εύκολα χωρίς να κουράζει.

Η σειρά λοιπόν, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr είναι βιογραφική καθώς παρουσιάζει την ζωή της Selena Quintanilla της διάσημης τραγουδίστριας που έγραψε ιστορία.

Η σειρά ξεκινά από τη γέννηση της Selena το 1971 και η 1η σεζόν καλύπτει γεγονότα της ζωής της μέχρι και το 1991. Στην ουσία η 1η σεζόν παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια της Selena και την δύσκολη αλλά σταδιακή της άνοδο στην μουσική βιομηχανία. Βλέπουμε την γέννηση της και πως ανακάλυψε το έμφυτο ταλέντο της στο τραγούδι σε μικρή ηλικία, την στήριξη που της παρείχε η οικογένεια της που στην ουσία αφιέρωσαν ότι είχαν για να πετύχει εκείνη. Η Selena παρουσιάζεται ως ένα πολύ γλυκό κορίτσι με μεγάλη θέληση και επιμονή να πετύχει. Συχνά φαίνεται εκκεντρική με την θέληση της να αλλάζει συνεχώς εμφάνιση αλλά συγχρόνως ντροπαλή και προσγειωμένη.

Μεγάλη της αγάπη είναι το τραγούδι αλλά τα ταλέντα της δεν σταματούν εκεί. Λατρεύει να σχεδιάζει και να φτιάχνει τα ρούχα της κάτι που λειτουργεί ως κομμάτι της προσωπικότητας της καθώς τα κομμάτια της είναι μοναδικά και κάπως εκκεντρικά. Η Christian Serratos κάνει πολύ καλή δουλειά στον ρόλο της Selena και ο σεβασμός σε εκείνη είναι ξεκάθαρος. Όσες φορές τραγουδά θα ακούσετε την φωνή της ίδιας της Selena και όχι της Serratos κάτι που βρήκα αρκετά σωστό σαν κίνηση απλά σε κάποια σημεία το playback σηκώνει διορθώσεις.

Η ζωή της Selena δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται στο γυαλί καθώς το 1997 είχε κυκλοφορήσει ταινία με την ζωή της όπου τον κεντρικό ρόλο είχε η Jennifer Lopez. Το θετικό με την σειρά είναι ότι έχει περισσότερο χρόνο στην διάθεσή της να παρουσιάσει κάποια πράγματα και αξιοποιεί αυτόν τον χρόνο στο 100%. Τρανό παράδειγμα είναι η σημασία που δίνεται στην οικογένεια της Selena. Η σειρά δίνει ισάξια προσοχή σε όλα τα μέλη της οικογένειας της που είναι και η μπάντα της.

Βλέπουμε πως και οι ίδιοι πολλές φορές πιέζονται και αντιμετωπίζουν προβλήματα προκειμένου να πετύχει το συγκρότημα. Εξίσου σημαντικό παράγοντα αποτελεί και η συναισθηματική υποστήριξη που της παρείχαν με τον πατέρα της να λειτουργεί και ως μάνατζερ του συγκροτήματος. Κάποιες φορές παρουσιάζεται αρκετά αυστηρός αλλά φαίνεται πως η πρόθεση του είναι η επιτυχία τους.

Η 1η Season της σειράς είναι ένα μουσικό παραμύθι. Ένα ταξίδι δύσκολο αλλά αισιόδοξο που μας μαθαίνει ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Η σειρά είναι ευχάριστη και ότι ακριβώς μπορεί να περιμένει κάποιος από μια τέτοια σειρά. Με ένα καλό καστ που κάνει τις προσωπικότητες που παρουσιάζει αρκετά συμπαθητικές στο κοινό και την Christian Serratos να ξεχωρίζει. Η 1η season της σειράς έχει 9 επεισόδια που δεν ξεπερνούν τα 40 λεπτά.Η σειρά θα ολοκληρωθεί με την 2η σεζόν για την οποία δεν έχουμε ημερομηνία προβολής.