Η εβδομαδιαία αποστολή, την οποία ανέθεσε ο «Big Brother» στους παίκτες απαιτεί πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα. Δυο έννοιες οι οποίες φαίνεται πως ορισμένοι παίκτες δεν θέλουν να ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα ο Μεγάλος Αδερφός ζήτησε από τους συγκατοίκους να μετατρέψουν το σπίτι σε… στρατόπεδο και να ζήσουν για μερικές μέρες ως φαντάροι προκειμένου να κερδίσουν λεφτά για τον εβδομαδιαίο τους προϋπολογισμό.

Ωστόσο, ο πρώτος που εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτήν τη δοκιμασία ήταν ο Θέμης Κανέλλος ο οποίος ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν θα ακολουθήσει κατά γράμμα όσα του ζητάει η «αρχηγός» Σοφία Δανέζη και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει στα εβδομαδιαία ψώνια.

Στην συνέχεια όμως ακόμα τρεις παίκτες αποφάσισαν πως δεν θέλουν να δείξουν πειθαρχία και να λειτουργήσουν με δικούς τους ρυθμούς. Οι παίκτες αυτοί είναι η Ραμόνα Ραμοροσάνου, Δημήτρης Πυργίδης και Γρηγόρης Τσεκούρας.

Ο «Big Brother» αγανάκτησε με τους απείθαρχους συγκατοίκους και φώναξε την αρχηγό της εβδομάδας, Σοφία Δανέζη, στο δωμάτιο επικοινωνίας.

«Προσοχή σε όλους λουφάρουν! Οι τρεις που κατά την άποψη σου λουφάρουν περισσότερο θα πρέπει να φέρουν εις πέρας μια πολύ γνωστή τιμωρία. Ο κάθε ένας τους θα πρέπει να καθαρίσει 25 κιλά πατάτες. Μη φοβηθείς να είσαι αυστηρή. Η πειθαρχία κάνει τον καλό συγκάτοικο» ανέφερε το γράμμα του «Big Brother» στην Σοφία Δανέζη.

Η τραγουδίστρια του σπιτιού διάβασε το γράμμα στους συγκατοίκους και στην συνέχεια τους ανακοίνωσε την απόφαση της, πως επειδή αυτοί που λουφάρουν είναι τέσσερις, θεωρεί δίκαιο να μοιραστεί η ποινή και στους τέσσερις. Η Σοφία Δανέζη δεν έκρυψε την αγανάκτηση της μιλώντας προς τους παίκτες ενώ μιλώντας στον «Big Brother» τόνισε πως έχει απηυδήσει μαζί τους.

«Έχουν καταλάβει ότι διακινδυνεύουν να χάσουν την εβδομαδιαία αποστολή; Εσύ που είσαι αρχηγός πρέπει να τους εξηγήσεις πως αντιστοιχούν 25 κιλά πατάτες στον καθένα και πως όλος ο εξοπλισμός είναι εδώ, στο δωμάτιο επικοινωνίας. Να έρθουν να τα πάρουν» τόνισε ο «Big Brother» στην Σοφία Δανέζη.

Η τραγουδίστρια έκανε άλλη μια προσπάθεια να εξηγήσεις στους παίκτες πως η «ποινή» αυτή είναι εντολή του «Big Brother» ωστόσο η κίνηση της αυτή έπεσε στο κενό και οδήγησε σε καυγά ανάμεσα στην Σοφία Δανέζη και τον Δημήτρη Κεχαγιά με τον Θέμη Κανέλλο.