Κίνηση-ματ αποδεικνύεται η σκέψη των υπευθύνων της ΕΡΤ να βγάλουν στον ιντερνετικό αέρα την πλατφόρμα ERTFLIX και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην επισκεψιμότητα. Το ERTFLIX βγήκε στον «αέρα» ανανεωμένο τον περασμένο Απρίλιο και σύμφωνα με τα στοιχεία, η πορεία που καταγράφει είναι διαρκώς ανοδική.

Συγκεκριμένα τα  στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Απρίλιο οι επισκέπτες δεν ξεπερνούσαν σε μηνιαία βάση τους 150.000. Τώρα, στην πλατφόρμα μπαίνουν καθημερινά περίπου 200.000 επισκέπτες.

Σε μια δύσκολη, για την κοινότητα συγκυρία λόγω της πανδημίας οι ώρες που περνούν οι τηλεθεατές στα σπίτια τους είναι αυξημένες και αυτό τους οδηγεί στο να ψάχνουν τρόπους να γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο τους.

Οι ταινίες και οι σειρές έχουν την… τιμητική τους και όπως φαίνεται το ERTFLIX διεκδικεί το χρόνο των τηλεθεατών γι’ αυτό και ανανεώνει συνεχώς το υλικό που διαθέτει.

Στην πλατφόρμα οι επισκέπτες μπορούν να δουν καταρχήν συγκεντρωμένα όλα τα επεισόδια από τις τρείς σειρές οι οποίες αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη τη φετινή σεζόν.

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα καλύτερα μας χρόνια» και « Η τούρτα της μαμάς» σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις στις ώρες προβολείς τους και γεμίζουν χαμόγελα τους υπεύθυνους της ΕΡΤ. Οι συγκεκριμένες σειρές όμως σημειώνουν και επισκεψιμότητα μέσα από την πλατφόρμα ERTFLIX.

Επίσης, διατίθενται προς θέαση όλες οι εκπομπές της ΕΡΤ, τα αθλητικά και τα παιδικά προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η πλατφόρμα, η οποία φιλοδοξεί να αποτελεί επιλογή των τηλεθεατών διαθέτει αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ αλλά και την κατηγορία «Η ΕΡΤ ΘΥΜΑΤΑΙ» στην οποία εμπεριέχονται παλιές σειρές της δημόσιας τηλεόρασης που άφησαν τον στίγμα τους στην ελληνική τηλεόραση όπως είναι «η Μαντάμ Σουσού».

Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, το ERTFLIX εμπλουτίστηκε με 21 νέες σειρές, μεταξύ αυτών τηλεοπτικές παραγωγές με τη σφραγίδα του ΒΒC – μεταφορές  από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι.

Τα δυο επόμενα βήματα της πλατφόρμας

Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως για τους τηλεθεατές δεν σταματούν όμως καθώς ήδη ετοιμάζονται τα επόμενα δυο βήματα της πλατφόρμας.

Οι υπεύθυνοι ήδη εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμα νέα κατηγορία των ταινιών η οποία θα είναι αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο.

Τέλος, καθώς βρισκόμαστε μια «ανάσα» από τα Χριστούγεννα το ERTFLIX ετοιμάζεται να βάλει τα «λαμπερά» του για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα με προγράμματα – εκπλήξεις για όλες τις ηλικίες.

Σοφία Πελεκάνου